Steve Vai szerint ő és Ozzy Osbourne kapva kaptak a lehetőségen közel 30 évvel ezelőtt, hogy közösen dalokat írhatnak, aminek a vége az lett, hogy összehoztak egy komplett lemezt.

„Egy teljes album pihen a polcomon. Nyilvánvaló, hogy nincs beleszólásom, se jogosultságom a kiadáshoz, de egy biztos, hogy nagyszerű anyagot rögzítettünk közösen” – kommentálta Steve Vai az Ozzy Osbourne-nal történt közös munkát.
Ozzy épp az ’Ozzmosis’ albumán dolgozott, amikor menedzsere és kiadója tanácsára úgy döntött, hogy más előadókkal is felvesz dalokat. „Ozzy és én teljesen fellelkesültünk, elkezdtünk együtt dolgozni, amiből temérdek anyag született. Aztán azon agyaltunk, hogy ebből akár közös album is lehet” – emlékezett vissza Vai.”Oktávpedált használtam és ebből összejött néhány igazán súlyos dolog, mert elgondolkoztam, hogy mit kellene tennem, miután Ozzy egy sor zseniális gitárossal dolgozott már együtt. Nem hittem, hogy hagyományos módon kellene játszanom, az nem az én műfajom, ugyanakkor eladhatóvá is kellett tenni a produkciót. Folytattuk a közös munkát, de egyszercsak Ozzy menedzsmentje közbeszólt, hogy hagyja abba és koncentráljon az új albumára.”
Az együttműködésből végül annyi maradt meg, hogy egy dal, a My Little Man hallható az ’Ozzmozis’-on, a Dyin’ Day rákerült a gitáros 1996-os ’Fire Garden’ szólóalbumára, a Danger Zone pedig az 1991-ben felvett, de csak pár hete megjelent ’Vai/Gash’ lemezen hallható, amit Vai Johnny “Gash” Sombretto énekessel rögzített, évekkel az Ozzyval történő kollaboráció előtt.

 

 

 

Megosztás