A ’Genesis Revisited’ turné 2019-es londoni állomását az utókor számára is dokumentálták, a kész film szeptember 25-én érkezik ’Selling England By The Pound & Spectral Mornings: Live At Hammersmith’ címmel.

Steve Hackett

A legendás gitáros bejelentette, hogy ’Selling England By The Pound & Spectral Mornings: Live At Hammersmith’ címmel új kiadvánnyal jelentkezik, melyet tavaly vettek fel az Egyesült Királyságban adott turné során. A kiadványon látható bulit a Hammersmith Eventim Apollo színpadán rögzítették, ami az utolsó állomása volt a sorozatnak. Steve Hackett mellett ezúttal is Roger King (billentyűs hangszerek), Jonas Reingold (basszusgitár), Rob Townsend (szaxofon, fuvola), Craig Blundell (dob, ütőhangszerek) és Nad Sylvan (ének) zenéltek, vendégként pedig John Hackett (fuvola) és Amanda Lehmann (gitár, ének) lépett színpadra. A teljes koncertsorozat különleges volt, ugyanis teljes egészében megszólalt a Genesis ’Selling England By The Pound’ című albuma, amelyet Steve és a csapat most játszott el először elejétől végéig élőben. Mellette helyet kapott még a ’Spectral Mornings’ nagy része és néhány további kedvenc önálló szerzeménye, köztük a 2019-es ’At The Edge Of Light’-ról is elhangzott pár dal. Steve így kommentálta a műsor-összeállítást: „Egy műsorba összeolvasztani három kedvenc lemezemet nem volt könnyű feladat. Ennek a kiadványnak az audió- és a vizuális része is egyszerűen őrületes élményt nyújt a Hammersmithben töltött esténkről.”

 

 

A koncert első felében voltak hallhatók a negyvenéves ’Spectral Mornings’ és a tavalyi ’At The Edge Of Light’ dalai. Ebben a részben Steve zenekara mellé Amanda Lehmann (gitár és ének), John Hackett (fuvola) társult. Steve testvérét a The Virgin And The Gypsy és a The Red Flower Of Tai Chi Blooms Everywhere című dalokban lehetett a színpadon látni. A második részben érkezett a ’Selling England by the Pound’ teljes élő előadása. Itt kapott helyet még – a ráadásban elhangzott Dance On A Volcano és Los Endos előtt – a Déja Vu című dal is, amely szintén ehhez a Genesis-lemezhez kapcsolódik: eredetileg Peter Gabriel kezdte megírni, de végül Steve fejezte be. A kiadvány promócióját az ehhez a dalhoz tartozó videóval kezdjük el.

Az Inside Out Music természetesen több változatban készítette el a kiadványt, így lehet válogatni a 2 CD + Blu-ray + DVD lemezeket tartalmazó artbook, a 2 CD + Blu-ray digipak, a 2 CD + DVD multibox és a 4 LP + 2 CD box-set között, de a népszerű digitális platformokon is elérhető lesz az újdonság.

’Selling England By The Pound & Spectral Mornings: Live At Hammersmith’:

CD 1:

01. Intro
02. Every Day
03. Under The Eye of The Sun
04. Fallen Walls And Pedestals
05. Beasts Of Our Time
06. The Virgin And The Gypsy
07. Tigermoth
08. Spectral Mornings
09. The Red Flower Of Tai Chi Blooms Everywhere
10. Clocks – Angel of Mons
11. Dancing With The Moonlit Knight
12. I Know What I Like (In Your Wardrobe)

CD 2:

01. Firth Of Fifth
02. More Fool Me
03. The Battle Of Epping Forest
04. After The Ordeal
05. The Cinema Show
06. Aisle of Plenty
07. Deja Vu
08. Dance On A Volcano
09. Los Endos

Steve Hackett

Megosztás