A Földközi-tenger körüli utazás a téma a gitáros januárban megjelenő nagylemezén. A második kislemezdalban, a Mdina (The Walled City)-ben az óváros örvénylő szépségét zenésítette meg.

Steve Hackett

Steve Hackett ezúttal is régi partnerével, Roger Kinggel dolgozott együtt új lemezén, amelyhez ötleteket a tavaszi leállás alatti utazása során gyűjtött a Földközi-tengernél, ahol nemcsak a táj szépsége, de a régió kultúrája is megragadta. „Nagyon sok akusztikus jellegű ötletem gyűlt össze az évek alatt, és úgy éreztem, eljött az idő, hogy elkészítsem ezt az albumot. Itt az ideje, hogy szemügyre vegyük azokat a helyeket, amiket meglátogattunk a mediterrán térségben, méghozzá olyan zene társaságában, ami a képzelet világából fejlődik ki. Mivel jelenleg nagyobb utazásokra nincs lehetőség, ezért remélem, hogy az album elrepíti a hallgatót erre a kiruccanásra. Akár csak leülsz és meghallgatod, vagy elmerülsz benne egy pohár bor társaságában.”

 

 

Az Andalusian Heart után most a Mdina (The Walled City) címre keresztelt dalt ismerhetjük meg. Málta egykori fővárosát, ahová autóval csak szigorú engedélyek birtokában lehet behajtani, ma „csendes város”-ként ismerik. „A mediterrán térség közepén Málta mindig is keresztút, harctér és kulturális olvasztótégely volt – magyarázta Hackett a dalról. – Szépsége és kavalkádja megmaradt a fallal körülvett város, Mdina bástyáin belül, és ezt az örvénylő szépséget ünnepeljük ebben a dalban.”

Megosztás