2022. március 1-jén a MOMKultban ünnepli fennállásának negyedszázados jubileumát hazánk nemzetközi hírű jazz-rock formációja, a Djabe.

Djabe

A Djabe zenekar az első lemez megjelenése óta eltelt 25 évben figyelemre méltó hazai és nemzetközi karriert futott be. 2000-ben a Magyar Hanglemezkiadók Szövetsége Arany Zsiráf díját, 2001-ben a Magyar Rádió és Televízió eMeRTon díját is elnyerték. 2004-ben nemzetközi Prince Award díjat kaptak és a ’Táncolnak a kazlak’ albumot Los Angelesben Surround Music Awardra jelölték. A következő években különdíjakat kaptak litvániai és fehéroroszországi fesztiválokon. A Djabe zenekar eddig 42 országban adott közel ezer koncertet, az egyik legkeresettebb magyarországi együttes a külföldi fesztiválokon. 2007 óta rendszeresen koncerteznek és jelentetnek meg közösen lemezeket a világhírű brit Genesis gitárosával, Steve Hackett-tel.

 

 

A Djabe több mint 100 kiadvánnyal rendelkezik, ebből 6 album az elmúlt 5 évben, az angliai Cherry Red Records gondozásában jelent meg és világszerte kapható az üzletekben. A jubileum alkalmából 2022. március 1-jén visszatérnek egyik kedvenc koncerthelyszínükre, a budapesti MOMKultba, ahol több koncertfelvételük is készült az elmúlt 15 évben. Az est folyamán a legaktuálisabb, ’The Magic Stag’ lemez anyaga mellett végigkalauzolják a nézőket az elmúlt 25 év jelentősebb mérföldköveinek számító albumokon és kompozíciókon. Ebben segítségükre lesznek a zenekar korábbi tagjai és ismert vendégzenészek. A programban elhangoznak a 25 évvel ezelőtt megjelent első album dalai is, erre az ad apropót, hogy a zenekar november 25-én megjelentette a lemez felújított és kibővített változatát ’Djabe: First Album Revisited’ címmel LP, 2 CD + DVD és nagyfelbontású digitális kiadásban.

Djabe

Megosztás