Életének első 21 évéről írt könyvet a Mötley Crüe-alapító Nikki Sixx, aki Sixx:A.M. nevű bandájával lemezt is készített a könyv beharangozójaként.

Új nótával jelentkezett a Sixx:A.M., amelynek a megjelenése egybeesett a ’The First 21: How I Became Nikki Sixx’ [Életem első 21 éve: Hogyan lett belőlem Nikki Sixx] című könyvnek a premierjével. A kiadó nyilatkozott a dupla megjelenéssel kapcsolatban: ”Nikki Sixx a zeneipar egyik legismertebb és legelismertebb alakja. A Mötley Crüe alapítója, aki immár a józanság huszonegyedik évében jár, hihetetlenül szenvedélyes a hivatása iránt és rendkívül nyitottan ír a rock and roll világában eltöltött éveiről. A ’The First 21: How I Became Nikki Sixx’ című könyvében Nikki elmeséli élete első 21 évének tanulságos történetét.”

 

 

1958. december 11-én, Frank Carlton Serafino Feranna Jr. néven született. Apja korán elhagyta a családot, így anyja nagyrészt egyedül nevelte fel, aki egy időben még a komikus Richard Pryorral is járt. Frankie végül a nagyszüleinél élt, farmról farmra és államról államra vándorolva. Tipikus amerikai srác volt, vadászott, horgászott, lányokat hajkurászott és focizott, de mindezek mellett ő valami többre vágyott, és ez a többlet végül a zene lett. Felszállt egy Greyhound buszra, ami Hollywoodba tartott. Los Angelesben rövid ideig a nagybátyjáéknál – aki a Capitol Records elnöke volt – élt, de nem volt könnyű útja a csúcsra. Hamarosan a saját lábára állt, miközben elvállalt pár zsákutcába vezető munkát is, nyomtatott áramköröket szerelt, dolgozott ital- és lemezbolti eladóként, használt villanykörtéket árult, küzdött a túlélésért. Viszont éjszakánként csiszolta a zenei tudását és közben csatlakozott a Sister nevű zenekarhoz, amit Blackie Lawless (W.A.S.P.) alapított, később saját zenekart hozott létre London néven, ami a Mötley Crüe elődje. Miután visszautasított egy ajánlatot, hogy csatlakozzon Randy Rhoads bandájához, Frankie Nikki Londonra, később Nikki Nine-ra, majd végül Nikki Sixxre változtatta nevét. Akár egy Huckleberry Finn-nek egy lopott gitárral, neki is volt egy álma egy olyan bandáról, ami a punkot, a glamet és a hard rockot a világ legnagyobb, leglátványosabb és legdögösebb show-jába csomagolja. Kemény munkával, szenvedéllyel és némi szerencsével a vízió valósággá vált, és nagyon személyes, igaz történet született az egyénisége megtalálásáról, arról, hogyan lett Frank Ferannából Nikki Sixx. Útmutató ahhoz, hogyan győzhetsz le bármit és érheted el minden célodat, amit csak a fejedbe veszel.

Nikki zenekara, a Sixx:A.M. – amelynek állandó tagjai James Michael és DJ Ashba – a könyvvel azonos című kislemezt adott ki, a The First 21 egy időben jött ki a könyvvel. A dal egyike annak az öt új felvételnek, amely a Sixx:A.M. holnap megjelenő ’Hits’ válogatásalbumán szerepel, amely a könyv kísérőjeként funkcionál, az új anyag kiadója a Better Noise Music. A Sixx:A.M. egy zenész és egy író munkáját kombinálva többrétű alkotásokat kínál, korábban már kiadták a ’The Heroin Diaries Soundtrack’ albumot, amely Sixx ’The Heroin Diaries’ című bestseller memoárját kísérte. A ’Year In The Life Of A Shattered Rock Star’ című könyve 2007-ben bevezette a könyves soundtrack fogalmát a popkultúrába. Mind a könyv, mind az album azonnal siker lett, a könyv már az első héten felkerült a New York Times bestseller listájára, és az amerikai könyvesboltokban mindenhol elkelt. Az albumról a Life Is Beautiful című dal listavezető volt és a kritikusok is elismerően nyilatkoztak róla, egy méltatója ezt írta: „Ez valójában nem egy album, hanem inkább egy zenés könyv, szinte lehetetlen konkrét dalokat ajánlani róla.”
Most a ’The First 21’ saját soundtracket kap a hamarosan megjelenő ’Hits’ album képében.

‘Hits’ dallista:

01. Life Is Beautiful
02. This Is Gonna Hurt
03. Lies Of The Beautiful People
04. Pray For Me
05. Rise
06. Stars
07. Maybe It’s Time
08. Skin
09. Belly Of The Beast
10. Are You With Me Now
11. Girl With Golden Eyes
12. Accidents Can Happen
13. Gotta Get it Right
14. We Will Not Go Quietly

Bonus Tracks:
01. The First 21
02. Talk To Me (Radio Mix)
03. Penetrate
04. Waiting All My Life
05. Skin (Rock Mix)
06. Life Is Beautiful (Piano Vocal)

Hits

The First 21

 

Megosztás