A Frontiers Music istálló egyik kakukktojása a két énekessel nyomuló finn progresszív metál csapat, akiknek ’Genesis’ című lemezéről már két dalt is meghallgathatunk.

Simulacrum

A Simulacrum tagjai az utóbbi időben saját zenekarukon kívül más projektekben is aktívak voltak. Christian ”Chrism” Pulkkinen billentyűs például James LaBrie és Paul Logue akusztikus lemezének készítésében segédkezett, Erik Kraemer pedig Timo Tolkki mellett zenélt egészen addig, míg a gitáros be nem jelentette, hogy nem folytatják a munkát. Ám eközben saját csapatuk körül sem állt meg az élet!

 

 

A Simulacrum zenéje amellett, hogy dallamos, a ’70-es évek progresszív zenekarainak hatását ötvözi a stílus modern elemeivel. A Simulacrum gyökerei 1999-re nyúlnak vissza, amikor Christian “Chrism” Pulkkinen elkezdte írni első dalcsokrát, amelyek néhány évvel később a zenekar debütáló albumán, a 2012-es ‘The Master And The Simulacrum’-on mutatkoztak be. 2015-ben megjelent a zenekar ‘Sky Divided’ című második lemeze, amely egy klasszikus ‘Világok háborúja’ típusú történet körül forgó konceptalbum. Zeneileg nagy evolúciós lépés volt a zenekar számára, egyértelmű power- és thrash metal motívumok társultak a ’70-es és ’90-es évek progóriásai előtt tisztelgő tízperces eposzokhoz.

A ’Sky Divided’ megjelenése után a csapat munkatempója lelassult és át is alakították a banda szerkezetét. Egy kényszerű doboscsere után egy kreatív megoldással próbáltak kitörni a skatulyából: két énekessel folytatták a munkát. A meghallgatások sok időt vettek igénybe, végül Erik Kraemert választották a zenekarba, akinek hangszíne eléggé eltér az eredeti frontember, Niklas Broman stílusától, és rendelkezik az olykor nagyon nehéz énektémák elénekléséhez szükséges hangterjedelemmel, kettejük tökéletes kombinációja jelentette az újabb előrelépést a harmadik lemez irányába. A zenekar ezután lassan elkezdett ötleteket gyűjteni egy új albumhoz, melynek demói felkeltették a Frontiers Music figyelmét, akik egy több lemezre vonatkozó szerződést ajánlottak a bandának. A közös munka első gyümölcse a február 12-én megjelenő ’Genesis’ lesz, amelyet a Nothing Remains és az Arrhythmic Distortions című tételeken keresztül tesztelhetünk.

’Genesis’ dallista:

01. Traumatized
02. Nothing Remains
03. Arrhythmic Distortions
04. Like You, Like Me
05. Scorched Earth
06. Genesis Part 1: The Celestial Architect
07. Genesis Part 2: Evolution Of Man
08. Genesis Part 3: The Human Equation
09. Genesis Part 4: End Of Entropy

Simulacrum

Megosztás