A Perfect Plan énekese későn kezdte zenei karrierjét, első szólólemezét is csak most vette fel, nem csoda, ha első dalában, a Don’t Says It’s Foreverben az elfecsérelt pillanatokról énekel egy nosztalgikus hangulatú, nyolcvanas éveket idéző klipben.

Kent Hilli

Kent Hilli debütáló szólóalbuma, a ‘The Rumble’ annak a zenei utazásnak a csúcspontja, amelyen a svéd énekes elindult, mióta a dallamos rockban utazó Perfect Planben feltűnt. Kent zenei karrierje később kezdődött, mint az átlagos zenészeké: A 2000-es évek elején, miután úgy döntött, hogy felhagy futballista pályafutásával, egy Europe-tribute zenekarban kezdett énekelni (Seven Doors Hotel), és csak 2014-ben – amikor elkezdett saját dalokat írni és a Perfect Plannel játszani – kezdett komolyabban foglalkozni a zenei karrierjével. 2017-ben, amikor a zenekara elkészítette debütáló ‘All Rise’ albumát, megállapodást kötöttek a Frontiers Music kiadóval. Az első kislemez, az In And Out Of Love megjelenése után Kent meghökkentő énekesi képességeit hirtelen a nemzetközi közönség is megismerte. A bemutatkozó kislemez óta két albumot adtak ki (a 2018-as ‘All Rise’-t és a 2020-as ‘Time For A Miracle’-t) és egy feldolgozás EP-t (‘Jukebox Heroes’ címmel 2019-ben). Részt vett a Restless Spirits debütáló albumán is, ez egy dallamos rock projekt, amelyet Tony Hernando, a Lords Of Black gitárosa készített, ahol olyan nagyszerű művészek és énekesek mellett mutatkozott be, mint Deen Castronovo (Revolution Saints, ex-Journey), Johnny Gioeli (Hardline) és Alessandro Del Vecchio (Hardline, Jorn). A ‘The Rumble’ Kent Hilli első szólóalbuma, az elkészítéséhez Mike Palace-szal fogott össze, aki az album producere is volt, és valamennyi hangszeren játszott. Mike és Kent között valami hihetetlen kémia alakult ki, így sikerült megragadniuk azt a hangzást, amelyet Kent elképzelt. Az énekes négy kivételével az album összes dalát maga írta, egyet Palace-szal közösen, kettőt Alessandro Del Vecchióval és Pete Alpenborggal, egy dalt pedig Kent tehetséges nővérével, Tinával. Az albumon visszaköszön Kent bálványainak stílusa, például a Giant, a Foreigner, a Survivor, a Whitesnake és a Europe, hogy csak néhányat említsünk. Ez a zenei stílus már Kent vérében van. Olyan legendás hangok voltak Kent igazi inspirációi és énekstílusának befolyásolói, mint Lou Gramm, Jimi Jamison, Dann Huff, David Coverdale, Joe Lynn Turner és Joey Tempest, de aki követi a munkásságát, tudja, hogy Kentnek nagyon is megvan a saját énekstílusa, és a legkiválóbbak egyike, akik megjelentek az utóbbi időben a dallamos rock színtéren. Ha szereted a fent említett klasszikusok bármelyikét, vagy ha rajongsz a Perfect Plan zenéjéért, akkor ez a lemez neked szól!

 

 

„Az első kislemezdal a boldogságról, az elvárásokról, az ígéretekről, a csalódásokról és a küzdelmekről szól egy olyan kapcsolatban, amibe az egyik fél száz százalékot belead, míg a másik nem. Arról szól, hogy a jelent kell megélnünk és élvezni az életet, mert nem fog örökké tartani. Vigyázzunk egymásra, élvezzük a másik társaságát és legyünk hálásak azért, amink van. Mike Palace csodálatos hangszerelést készített a dalhoz, miután elküldtem neki a saját akusztikus változatomat” – mondta Hilli a Don’t Says It’s Foreverről.

Kent Hilli debütalbumát június 18-án adja ki a Frontiers Music.

‘The Rumble’ dallistája:

01. The Rumble (Never Say Die)
02. Cold
03. All For Love
04. I Can’t Wait
05. Don’t Say It’s Forever
06. Miss Up To No Good
07. Heaven Can Wait
08. Does It Feel Like Love
09. Love Can Last Forever
10. Never Be Mine
11. Still In Love

Kent Hilli - The Rumble

Megosztás