Május 31-én mutatják be Danny Boyle tévésorozatát az ikonikus punkbanda történetéről, ám a mű nem nyerte el az egykori frontember Johnny Rotten (John Lydon) tetszését, aki a megjelenés előtt álló életműválogatást is lefikázta.

Johnny Rotten

Már korábban is köztudott volt, hogy a ’Trainspotting’-rendező Danny Boyle hatrészes sorozatot forgat a Sex Pistols pályafutásáról ’Pistol’ címmel, azonban a dolgok nem mentek túl simán. Tavaly augusztusban Johnny Rotten (John Lydon) pert indított egykori zenésztársai ellen, ugyanis szerinte nem kérték ki az engedélyét, hogy felhasználhassák a Sex Pistols dalait. Az ügyet az énekes elvesztette, Paul Cook dobos és Steve Jones gitáros elmondták, hogy Lydon a ’90-es években jó pénzért eladta a dalok ráeső jogait, így szerintük a partvonalról már nincs joga bekiabálni. Jones és Cook szerint Lydon tudta, hogy készül a sorozat, sőt fel is kínálták neki, hogy részt vehessen az alkotás folyamatában, és még egy találkozót is leszerveztek Danny Boyle-lal, ám mindent visszautasított.

 

 

A sorozat mind a hat része egyszerre lesz elérhető május 31-én a Hulu streamingcsatornán. A ’Pistol’ egyébként Steve Jones 2018-ban megjelent ’Lonely Boy: Tales From A Sex Pistol’ memoárján alapszik. Lydon, aki korábban egy „rakás szarnak” nevezte a sorozatot, a saját weboldalán a következő epés megjegyzést tette: „Elhitették velünk, hogy a ‘Pistol’ Steve Jonesról szól, nem pedig a Sex Pistolsról. Megnézve a trailert nyilvánvaló, hogy nem erről van szó. John arcával adják el az egészet úgy, hogy őt meg se kérdezték róla, és az egészet a háta mögött rakták össze. John szájába adták a történetet úgy, hogy újraírták az egészet. Az egész olyan, mint egy középosztálybeli fantazmagória. A Disney egyszerűen ellopta a múltat és egy tündérmesét kreált belőle, ami alig hasonlít az igazságra.”
Néhány nappal ezelőtt Lydon szintén selejtesnek nevezte a május 27-én,’The Original Recordings’ címmel megjelenő, 20 dalból álló Sex Pistols-válogatást, amely CD-n, 3 különböző színű vinylen, sőt 5 különböző kivitelű kazettán is előrendelhető a későbbiekben, a hazai hivatalos értékesítés fekete vinylre és CD-re terjed ki tudomásunk szerint.

’The Original Recordings’ dallista

01. Pretty Vacant
02. God Save The Queen
03. Bodies
04. No Feelings
05. I Wanna Be Me
06. Anarchy In The UK
07. Submission
08. No Fun
09. (I’m Not Your) Stepping Stone
10. Holidays In The Sun
11. New York
12. Problems
13. Lonely Boy
14. Silly Thing
15. Something Else
16. C’Mon Everybody
17. Satellite
18. Did You No Wrong
19. Substitute
20. My Way

Sex Pistols Original

Megosztás