A Scorpions közzétette új kislemezdalának videóklipjét, amely a február 25-én megjelenő 19. stúdióalbumuk első előzetese.

Klaus Meine énekes így nyilatkozott a Peacemaker című dalról: “Az első dolog, ami eszembe jutott, az a figyelemfelkeltő »Peacemaker, peacemaker / Bury the undertaker« részlet volt [béna fordításban: »Béketeremtő, béketeremtő / Temesd el a temetkezési vállalkozót«], csak játszottam ezekkel a szavakkal. Egy olyan időszakban, amikor annyi ember hal meg a koronavírusjárványban, pusztító háborúkban és értelmetlen bűncselekményekben, az ember úgy érzi, hogy a temetkezési vállalkozóknak túl sok a dolga. A pandémia utáni békés világban eljön a békét megteremtők uralma…ez a vízió nagyon tetszik nekem.”

 

 

A lezárások idején a zenekar stúdióba vonult szülővárosában, Hannoverben és új dalokon kezdtek el dolgozni. “Az albumot a Scorpions alapjaihoz visszatérve írtuk és vettük fel, az anyag magját [Rudolf] Schenker-Meine szerzemények adják – mondta Klaus. Az albumot élőben játszó zenekarként, egy szobában vettük fel, ahogy a ’80-as években is tettük.”
A Scorpions eredetileg Los Angelesben akarta felvenni az új albumot Greg Fidelman (Slipknot, Metallica) producerrel, a járvány miatt azonban „home office-ban” végezték a kezdeti munkálatokat, ami zátonyra futott, ezért úgy döntöttek, hogy a felvételeket saját maguk irányítják hangmérnökük, Hans-Martin Buff segítségével. Fidelman alkalmazásával az volt az eredeti cél, hogy visszahozzák az olyan régi albumok hangulatát és keményebb hangzását, mint a ‘Blackout’, a ‘Love At First Sting’ vagy a ‘Lovedrive’.
A ’Rock Believer’ album nagy részét végül a hannoveri Peppermint Park Studiosban vették fel, a keverést a berlini Hansa Studiosban végezte a többszörös Grammy-jelölt Michael Ilbert hangmérnök. Ez lesz a Scorpions első nagylemeze a 2017-es ’Born To Touch Your Feelings – Best Of Rock Ballads’ óta, amely lényegében egy balladaantológia volt.
Meine szerint a Scorpions új LP-jén egyáltalán nem szerepelnek külső szerzők, ellentétben a 2015-ös ’Return To Forever’-rel, amelyet nagyrészt az album producerei, Mikael “Nord” Andersson és Martin Hansen írtak. Ez volt a legutóbbi teljes hosszúságú, új felvételeket tartalmazó anyag – a ’80-as évekből származó kiadatlan dalokat is tartalmazott – és ez volt az utolsó lemez a régi dobos James Kottakkal, akit alkoholproblémái és vállalhatatlan viselkedése miatt 2016-ban kirúgtak a zenekarból, helyére Mikkey Dee, a Motörhead exdobosa került.

A Scorpions a ’Rock Believer World Tour’-t márciusban kezdi Las Vegasban, ahol 9 koncertet adnak, ezt követi a 21 állomásos európai szakasz, amelynek hazánk is része május 30-án. A 6 németországi koncerten Wolfgang Van Halen új zenekara, a Mammoth WVH vezeti fel a show-t.

 

Megosztás