Az énekes súlyos balesete ellenére sem álltak le az új lemez készítésével, pénteken meg is jelent a németek nagy kedvencének friss albuma.

Saltatio Mortis

Pénteken jelent meg a német folkmetál banda, a Saltatio Mortis új lemeze, amit egy vadiúj klippel támogattak meg. A hazánkban még sosem koncertező banda Németországban igen nagy rajongói bázissal rendelkezik, az utolsó három nagylemezük a német lemezeladási lista első helyén landolt. Új albumuk, a ’Für Immer Frei’, a Napalm Records kiadónál jelent meg és a megjelenés napján a Für Immer Jung nóta videója került ki a netre.

„Egy új album készítése mindig kihívást jelent és néha idegösszeomlást okoz. De hihetetlen, hogy a kezünkben tarthatjuk. Mint sok más művész, mi is szembesültünk néhány kérdéssel. Hogyan folytassuk? Lesz-e új album? Egy dolgot biztosan elmondhatunk, ez a produkció viharos volt” – nyilatkozta a zenekar. – Az egyik pillanatban szinte kétségbeestünk, Alea balesete mindannyiunkat megdöbbentett [az énekes a Löwenherz klip fogatásán szenvedett súlyos balesetet – a szerk.]. De folytattuk, kitartottunk egymás mellett és most egy csomó új dalt tudunk bemutatni nektek. Mindez nem ment volna egyedül, magunk is megdöbbentünk, amikor kiderült, hogy több mint 120 emberre van szükség ahhoz, hogy a ’Für immer Frei’ az utcákra kerüljön! Hihetetlen! De először is szeretnénk köszönetet mondani NEKTEK! Köszönjük, hogy lehetővé tettétek, hogy tovább zajongjunk, hogy életben tartsuk a művészetünket. Reméljük, hogy álmatlan éjszakákat és sok fantasztikus emléket köszönhettek majd az új albumnak!”

A ’Für Immer Frei’ dallistája:

01. Ein Traum von Freiheit
02. Bring mich zurück
03. Loki
04. Linien im Sand
05. Für immer jung
06. Palmen aus Stahl
07. Löwenherz
08. Mittelfinger Richtung Zukunft
09. Rose im Winter
10. Factus de materia
11. Seitdem du weg bist
12. Keiner von Millionen
13. Neustart für den Sommer
14. Geboren um frei zu sein

A deluxe kiadás bónuszlemezén barátok, pályatársak értelmeznek újra 15 dalt a Saltatio Mortis húszéves történelméből.

Saltatio Mortis - Für immer frei


A legfrissebb Hard Rock-hírekért kattints ide!


 

Megosztás