Minden idők egyik legsikeresebb Saga-dalával, a Wind Him Uppal is új módon, akusztikusan újragondolva ismerkedhetünk meg a hamarosan érkező ‘Symmetry’ albumon.

Saga 2020

Márciusban jelenik meg a Saga vadonatúj lemeze, amelyen nem lesz vadonatúj nóta, ám annál több akusztikusan újraértelemezett régi sláger. Ian Crichton mesélte az albumról: „Miután saját magunk előzenekaraként játszottunk akusztikusan a 2017-es Európa-turnénkon, megszületett az elhatározás egy akusztikus lemez felvételéről. Ez egy teljesen más Saga mindenki számára! Akusztikus Saga!?!?!… Mintha gitáros létemre elmennék egy építkezésre dolgozni!”

 

 

Az 1978-as debütalbumról származó Tired World után a nagy áttörést jelentő ‘Worlds Apart’-ról mutatták be a Wind Him Up új verzióját. A dal 1981-es megjelenése után gyorsan minden idők egyik legsikeresebb Saga-dalává, közönségkedvenccé vált. A ‘Symmetry’-n a banda most egy teljesen újfajta megközelítésben, soha nem hallott módon mutatja be ezt a klasszikust. A dal lényegének megőrzése mellett a Wind Him Up akusztikus újragondolása más megvilágításba helyezi azokat a finom hangszerelési ötleteket, amelyek ezt a dalt olyan ismertté és közkedveltté tették.

És az eredeti verzió az összehasonlítás kedvéért:

Megosztás