Különleges, szöveges és grafikai tartalommal felturbózott, „full album experience”-videót készített a svéd Sabaton zenekar a 13 éve áttörést hozó ’The Art Of War’ albumhoz.

13 évvel ezelőtt a Sabaton olyan albumot tett le az asztalra, ami fordulópontot jelentett a banda karrierjében, és ennek köszönhetően indultak el azon az úton, ami elvezetett a legsikeresebb svéd heavy metal exportcikké váláshoz. 2008. május 30-án a zenekar kiadta negyedik stúdióalbumát, a ’The Art Of War’-t, a 13 számból álló albumot az ókori kínai író, filozófus és hadvezér Sun Tzu ’A hadviselés művészete’ című könyvének fejezetei ihlették. A 13 fejezet mindegyike a hadviselés egy-egy aspektusával foglalkozik, így az albumnak is 13 száma van, mindegyik egy-egy történelmi csatáról szól. Ez volt a Sabaton első konceptalbuma. A lemezt a legendás Abyss stúdióban rögzítették Peter és Tommy Tägtgren vezetésével, és mind a közönség, mind a szakma nagyra értékelte az albumot. A német nyelvterület legnagyobb online metál magazinja, a metal.de úgy fogalmazott, hogy a Sabaton „kompozíciós szempontból felülmúlta önmagát”. A lemez erejét jól mutatja, hogy a zenekar legnépszerűbb himnuszaiból több is ezen az albumon található, illetve évek óta a Ghost Division a koncertek kezdőnótája.

 

 

E mérföldkő 13. évfordulóját ünnepelve a Sabaton egy átfogó videót készített gazdag grafikai és szöveges extra tartalommal, amely a ’The Art Of War’ összes dalát végigjátssza, lehetővé téve a rajongóknak, hogy úgy ismerjék meg az albumot, ahogy a banda az anyag üzenetét mindig is szerette volna átadni. A zenekar így nyilatkozott a videóval kapcsolatban: „A ’The Art Of War’ albumunk 2008. május 30-án jelent meg. Most úgy élhetitek át az elejétől a végéig, ahogyan azt eredetileg is szerettük volna. Manapság a legtöbb ember egy lemeznek csak néhány számát hallgatja meg és így sok jó dalról lemarad. Mi most azt kérjük, hogy szakítsatok a megszokással és szánjatok időt arra, hogy teljes egészében átéljétek, és talán tanultok valami újat!”

Megosztás