Az énekes szerint sokaknál kiveri majd a biztosítékot a Peter Tägtgrennel közös munkája.

Joe Lynn Turner

A legendás hardrock-énekes, Joe Lynn Turner egy interjú során elmesélte, mi az a titokzatos projekt, amivel vissza akar vágni a Frontiers Musicnak, amiért nélküle folytatták a nevével fémjelzett Sunstorm zenekart. Terveik szerint még az év vége előtt kihozzák közös lemezüket.

 

 

„Nem akarok túl sokat beszélni róla, mert ez egy olyan projekt, amit nem akarunk leleplezni, amíg meg nem jelenik. Egy kis rejtélyességet akarunk körülötte, mert manapság a legtöbb rejtély eltűnt ­– mondta Joe. – Az történt, hogy Svédországban játszottam egy koncertet Tommynak [Peter testvérének], aki nagy rajongóm, és összebarátkoztunk Peterrel. Amikor kivitt a vonathoz, hogy visszatérjek Stockholmba, adott egy kazettát, amin volt egy szám, amit még nem használt fel, és azt mondta: »Miért nem írsz ehhez valamit?« Azt mondtam, rendben. Úgy egy hónap múlva visszaküldtem valamit, ami annyira tetszett neki, hogy belevágtunk ebbe a közös projektbe, aminek úgy néz ki, ez lesz a nyitódala.”

„Közben őrülten turnézott két bandával is [Peter a Hypocrisynak és a Painnek a gitárosa, és tavalyig a Lindemann-nak is tagja volt. – a szerk.], én is turnéztam. Közben írtunk egy számot itt, egyet amott, és így tovább – folytatta. – Végül újra eljutottam a svédországi Borlängebe, és ahogy beértünk a stúdióba, a köztünk lévő kémia azonnal érezhető volt. Két nap alatt megírtunk két vagy három számot – mármint elejétől végéig, úgy, ahogy a lemezen majd hallhatod. Tehát tudtuk, hogy csináltunk valamit.”

A zene irányvonalról azt mondta: „Úgy gondolom, izgalmas muzsika, nem hasonlít bármi másra, amit korábban játszottunk. Nagyon akartam ezt, pont azért, mert Peter szerzőként és producerként teljesen másféle inputot adott a zenéhez. De persze még mindig dallamos, mert arról én gondoskodom, hogy meglegyenek benne a jó énekdallamok és refrének. Van benne egy kis ipari metál, van egy kis klasszikus rock, van mondanivalója. Sötétebb, mélyebb, durvább. Úgy gondoljuk, sokaknál kiveri majd a biztosítékot. Amikor azt mondom, hogy durvább vagy sötétebb, az főleg az idők miatt van, amiben élünk. Ezek olyan témák, melyekről írnom kell. Tehát ez egy igazi műalkotás lesz, a szó bizonyos értelmében, mert a művészetnek mindig tükröznie kell a korát; hiszen pontosan ezt tették a nagy művek az évszázadok során.”

Ami az album lehetséges megjelenési dátumát illeti, Joe azt mondta: „Valószínűleg kiadunk egy kislemezt áprilisban vagy májusban – amikor egy kislemezt mondok, úgy értem, egy számot. Hadd jelenjen meg! Nem tudjuk, milyen lesz az idei év turnék, vagy bármi szempontjából. Tényleg nem tudjuk, hogy visszatérnek-e a koncertek. A minap beszélgettünk erről, és azt mondtuk: »Nem maradhatunk le a turnékról egy ilyen nagyszerű albummal!« Azt hiszem, ez tökéletes zene fesztiválokra, olyan, amit az emberek látni és hallani akarnak. Tehát jelentessünk meg valamit, mondjuk májusban, kiadunk valamit júniusban – csináljuk részletekben, majd végül azt mondjuk: »Oké, itt van az album. Felkeltettük a promóterek és a rajongók érdeklődését, most menjünk, és játsszuk el előttük élőben!« Mert egy művész névjegykártyája a lemez; gyere és nézz meg, hallgass meg!”

Megosztás