A korábban beharangozott konceptalbum megjelenése bizonytalanná vált a koronavírus-járvány miatt.

Royal Hunt

„Megértjük, hogy többet szeretnétek hallani az új albumunkról és hasonlókról, de – az éppen zajló »Vuhan-vírus« járvány miatt – minden lemezkiadási tervet megszakítottunk / megváltoztattunk / elhalasztottunk – adta hírül a dán Royal Hunt. – Nagyon frusztráló mindenki számára, így a mi csapatunk és a kiszolgáló személyzet számára is, hogy még nincs megjelenési dátum, turnétervek vagy bármi olyan tevékenység, amelyek fenntartják a zenekar működését… Ez egy nagyon szerencsétlen forgatókönyv. Reméljük, hogy a jelenlegi helyzet idővel jobbra fog fordulni, de most azt szeretnénk, ha mindnyájan biztonságban maradnánk és vigyáznánk egymásra!”

André Andersen, a Royal Hunt billentyűse korábban kijelentette: „A következő Royal Hunt-albumon már dolgozunk, és – bár a nagy része még mindig egyfajta „ellenőrzött-káosz” állapotban van – azt mondanám, hogy valószínűleg mindmáig legnagyobb produkciónk. A dalok együttese egyszerűen megdöbbentő. Igen, ez egy konceptalbum, és igen, vannak rajta különleges vendégek, és igen – már ebben a demó állapotban is – ez a dolog hatalmasnak ígérkezik (még a mi sztenderdjeink szerint is). Tehát ne félj: még mindig itt vagyunk, és ugyanolyan kemények vagyunk – ha nem még keményebbek –, mint általában.”

Más hírek szerint a Royal Hunt személyre szabott sportpólót kínál rajongóinak. A zenekar kijelentette: „Mivel mindenki nagyon korlátozottan végezhet bármilyen sporttevékenységet, úgy döntöttünk, hogy egy kicsit szórakoztatóvá tesszük az egész helyzetet azzal, hogy rendelünk néhány személyre szabott csapatpólót… Tudod, amelyiknek a hátán a neved van. Az eredeti ötlet az volt, hogy készítsenek egyet-egyet a zenekar minden tagjának, de – ahogy a csapatunk ésszerűen rákérdezett – miért ne vegyük fel néhány rajongónkat is a listára? Szóval kövesd ezt a linket és légy tagja a ‘can´t-get-out-of-the-house-but-at-least-I-got-a-smart-sporty-tshirt’ csapatnak!

Royal Hunt

Miközben a Royal Hunt elkülönítette magát a COVID-19 válság idejére, teljes katalógusuk megjelent olyan digitális szolgáltatóknál, mint az iTunes, a Spotify és az Amazon Music.

Megosztás