Szeptember 28-án mutatják be a legendás énekes életét taglaló dokumentumfilmet világszerte, de csak bizonyos mozikban.

Ronnie James Dio

’Dreamers Never Die’ címmel készült el a Ronnie James Dio életét taglaló dokumentumfilm, melynek producere természetesen a 2010-ben elhunyt frontember özvegye, Wendy Dio. A szeptember 28-i debütáló napon kívül még október 2-án nyílik alkalom megnézni az alkotást a mozikban, de hogy mely országokban láthatják a rajongók és mely mozikban, arról még nincs hír.

 

 

A ’Dreamers Never Die’ alaposan elmélyül Dio életében, kezdve az ötvenes évek doo-wop korszakától, az Elfben és a Rainbow-ban eltöltött időkig, majd rátér arra az időszakra, amikor Ozzy Osbourne-t váltotta a Black Sabbathban, végül megerősítette státuszát a saját zenekarában. A film eddig sosem látott filmfelvételeket, fotókat is tartalmaz, meghitt jeleneteket, ahol együtt van családjával, barátaival. Feltűnik felesége, Wendy Dio, Tony Iommi, Vinny Appice, Rob Halford, Lita Ford, Sebastian Bach, Eddie Trunk valamint Jack Black. A ’Dreamers Never Die’ a rock and roll egyik legnagyobb hősét, legkedveltebb figuráját mutatja be” – így szól a beharangozó.

A film a BMG égisze alatt készült el, rendezte Don Argott és Demian Fenton. A Rhino Entertainmentnél az ősz folyamán megjelenik a dokumentumfilm soundtrackje is.

Dio Movie

Megosztás