A kiváló nemzetközi Deep Purple tribute zenekar, a Purpendicular évek óta játszik együtt Ian Paice-szel, aki ma az egyetlen alapító tag az anyazenekarban. December 12-én hazánkba látogat a formáció, természetesen a legendás dobossal, meglepetésre viszont Neil Murray is csatlakozik hozzájuk.

Nagyszerű hírünk van, Ian Paice európai turnéjához a basszusgitáros Neil Murray (Black Sabbath, Whitesnake, Brian May) személyében egy újabb nagyszerű zenész csatlakozik. Ezzel véglegessé vált a 12 nap múlva kezdődő, kilenc országot, köztük hazánkat is érintő, 25 állomásos koncertsorozat fellépőinek névsora.
A zenekar a következő összeállításban lép színpadra:

Ian Paice – dob (Deep Purple, ex-Whitesnake, stb.) Anglia
Robby Thomas Walsh – ének (Joe Lynn Turner) Írország
Neil Murray – basszusgitár (ex-Whitesnake, ex-Black Sabbath, ex-Brian May, stb.) Anglia
Christoph Kogler – billentyűs hangszerek (Billy Sheehan, Joe Lynn Turner) Ausztria
Muris Varajić – gitár (Mostar Sevdah) Bosznia-Hercegovina

Mindez azt jelenti, hogy a turnén újra együtt láthatjuk a Whitesnake 1979 és 1982 közötti időszakának legendás ritmusszekcióját. Ian Paice és Neil Murray közös játékát három nagyszerű albumon (’Ready An’ Willing’, ’Come An’ Get It’, ’Saints & Sinners’) élvezhetjük, Neil Murray mindemellett a ’Snakebite’ EP, a ’Trouble’, a ’Slide It In’ amerikai kiadásán, valamint a nagy áttörést hozó ’1987’ című albumokon szerepelt még. Reménykedjünk benne, hogy a klasszikus Deep Purple-program akár néhány Whitesnake-dallal is kiegészülhet ennek okán.

Jegyek kaphatók a Tixán és az A38 oldalán, további részletek az esemény Facebook-oldalán.

Megosztás