A rajongótábort erősen megosztotta a 2007-es ’Raising Sand’, ám a kritika pozitívan fogadta a lemezt, 6 Grammy-díjat is nyert, novemberben pedig jön a folytatás.

A Led Zeppelin-legenda Robert Plant és az amerikai bluegrass-country énekesnő Alison Krauss újra közös stúdióanyagot ad ki, a ‘Raise The Roof’ a Warner Music gondozásában, november 19-én jelenik meg. A hatalmas kereskedelmi és kritikai sikert aratott ‘Raising Sand’ a brit albumlistán és a Billboard 200-on a 2. helyen végzett, rengeteg ország albumchartján került előkelő helyre, többszörös arany- és platinalemez lett.

 

 

A 12 számot tartalmazó ’Raise The Roof’ producere T Bone Burnett, a lemezen hallható Jay Bellerose dobos, Marc Ribot, David Hidalgo, Bill Frisell és Buddy Miller gitárosok, Dennis Crouch és Viktor Krauss basszusgitárosok, valamint Russ Pahl pedal steel gitáros.
Az albumon olyan ikonok és meg nem énekelt hősök dalainak a feldolgozásai szerepelnek, mint Merle Haggard, Allen Toussaint, az Everly Brothers, Anne Briggs, Geeshie Wiley, a Calexico és Bert Jansch, valamint egy Robert Plant-T Bone Burnett szerzemény, a High And Lonesome.
Az album előzeteseként Robert Plant és Alison Krauss a Can’t Let Go című kislemezdalt mutatja be, amelyet Randy Weeks írt, és amelyet Lucinda Williams vett fel az 1998-as ‘Car Wheels On A Gravel Road’ című albumára.

Alison Krauss ezt nyilatkozta: „A Quattro (World Drifts In) meghallgatása a Calexico nevű americana zenekartól volt az a pillanat, amikor tudtam, hogy csinálunk még egy albumot. Azt akartuk, hogy a dal új életre keljen. Másokat is bevontunk ebbe, eltérő személyiségeket a zenekaron belül, és az, ahogy a stúdióban újra összejöttünk, más intimitást hozott a harmóniákba.” Robert Plant hozzátette: Hallasz valamit, és azt mondod: »Ember, hallgasd meg ezt a dalt, ezt el kell énekelnünk!« Olyan érzés, mint egy nyaralás, tényleg, mint egy tökéletes hely, ahová legkevésbé se gondoltad, hogy valaha is eljutsz.”

’Raise The Roof’ dallista:

01. Quattro (World Drifts In) (Calexico-feldolgozás)
02. The Price Of Love (The Everly Brothers-feldolgozás)
03. Go Your Way (Anne Briggs-feldolgozás)
04. Trouble With My Lover (Betty Harris-feldolgozás)
05. Searching For My Love (Bobby Moore & The Rhythm Aces-feldolgozás)
06. Can’t Let Go (Lucinda Williams-feldolgozás)
07. It Don’t Bother Me (Bert Jansch-feldolgozás)
08. You Led Me To The Wrong (Ola Belle Reed-feldolgozás)
09. Last Kind Words Blues (Geeshie Wiley-feldolgozás)
10. High And Lonesome
11. Going Where The Lonely Go (Merle Haggard-feldolgozás)
12. Somebody Was Watching Over Me (Maria Muldaur-feldolgozás)

Megosztás