A Muse is beállt az örömhírt hozók sorába, ugyanis lerántották a leplet a Compliance című új dalukról, és kiderült az is, hogy a zenekar kilencedik stúdiólemeze augusztus 26-án érkezik.

Muse

A várva várt kiadványról a Muse frontembere, Matt Bellamy ezt osztotta meg: „A ’Will Of The People’, Los Angelesben és Londonban készült, a világban növekvő bizonytalanság és instabilitás ihlette. A világjárvány, a háborúk, a tiltakozások és zavargások, a nyugati demokráciák bizonytalanságai, a teret nyerő önkényuralmi rendszerek, az erdőtüzek és természeti katasztrófák, valamint a globális rend felbomlása mind helyet kaptak a lemezen. Ez egy aggasztó és ijesztő időszak mindannyiunk számára, mert a nyugati világ és a környezetünk most már valóban veszélyben van.”

 

 

Az új kiadványban elmosódnak a határok a glam rock, az elektronikus textúrák, a kőkemény riffek és a progresszív elemek között, jellegzetesen Muse-os a hangzás, a bejelentéssel egy időben pedig a Compliance című felvétel is napvilágot látott. Bellamy kendőzetlenül mesélt a dal hátteréről: „A dal arról szól, hogy mennyire alávetjük magunkat a szabályoknak annak érdekében, hogy egy bizonyos csoportba befogadjanak. A közösségek, a kormány, a véleményvezérek, a közösségi média algoritmusai és a vallás elcsábítanak minket egy sebezhető időszakban, önkényes szabályokat, torz világot és idealista mítoszokat teremtve nekünk azt terjesztve, hogy csak ők ismerik a valóságot. Eközben csökken a szabadságfokunk, az autonómiánk és a gondolataink függetlensége. Nem csak orientálnak, hanem kényszerítenek is minket ijesztő korlátok közé szorítva, gyűlöletet gerjesztenek egy általuk választott csoporttal szemben, hogy hunyjunk szemet az értelem és együttérzés saját belső késztetése felett.”
A kísérő videót a ’Looper’ című sci-fi film ihlette, amelyben a maszkot viselő gyermekek megsemmisítik a jövőbeli magukat, hogy elkerüljék a disztópikus, elnyomó világot.
A zenekar webshopjában már elindult a ’Will Of The People’ előrendelése, ahol kazettán, CD-n, fekete és piros vinylen, valamint rajongói csomagok formájában is elérhető az anyag.

’Will Of The People’ dallista:

01. Will Of The People
02. Compliance
03. Liberation
04. Won’t Stand Down
05. Ghosts (How Can I Move On)
06. You Make Me Feel Like It’s Halloween
07. Kill Or Be Killed
08. Verona
09. Euphoria
10. We Are Fucking Fucked

Muse

Megosztás