Új lemezének, a ‘Mean Streets’-nek borítóján a Riot V kabalafigurája, a vidrafejű ember motorra pattan, mi pedig átélhetjük a Judas Priest lüktetését, ami nem véletlen legújabb klipjükben, a Feel The Fire-ban.

Riot V

A Riot 49 éve alakult, első lemezüket, a ‘Rock City’-t 1977-ben jelentették meg. Azóta nyomja a New York-i banda teljes erőbedobással a klasszikus heavy metalt, még alapítójuk, Mark Reale gitáros halála után 12 évvel is. Nevüket az iránta való tiszteletből Riot V-re változtatták, érzékeltetve, hogy már nem ugyanaz nélküle, ugyanakkor azt is jelenti az új név, hogy egykori zenésztársai rendületlenül viszik tovább, amit elkezdett, immár az ötödik énekessel Todd Michael Hall személyében. Hat évvel az ‘Armor Of Light’ után – mellyel a banda hosszú története során először jutott fel a német slágerlistákra –, az egykori kollégái, Don Van Stavern basszusgitáros, Mike Flyntz szólógitáros és Frank Gilchriest dobos, valamint a Reale halála után közéjük állt frontember és Nick Lee gitáros alkotta csapat a ‘Mean Streets’-szel jelentkezik április 12-én.

 

 

A zenekarvezetővé avanzsált basszusgitáros, Donnie Van Stavern mesélte az új dalról: „Amikor a Feel The Fire-t írtam, zeneileg a korai Riot hangulatát akartam visszahozni, egyfajta Led Zeppelin- / Judas Priest-hangulattal. A dalszöveg egy olyan férfi és nő lelkében dúló szenvedélyes, agresszív, tüzes kapcsolatról szól, akik mély megszállottsággal szeretik egymást.”
A korábban bemutatott High Noonnal együtt így már 2 dalt ismerhetünk a gyártás alatt lévő korongról, melyet akár hazai forgalmazóknál is megrendelhetünk CD-n, valamint kék és fekete LP-n.

‘Mean Streets’ dallista:

01. Hail To The Warriors
02. Feel The Fire
03. Love Beyond The Grave
04. High Noon
05. Before This Time
06. Higher
07. Mean Streets
08. Open Road
09. Mortal Eyes
10. Lost Dreams
11. Lean Into It
12. No More

Riot V - Mean Streets

Megosztás