Februárban megjelent születésnapi lemeze óta sem tétlenkedett Richie Kotzen, ugyanis most új dallal jelentkezett Raise The Cain címmel. Ebben vendégként Mike Portnoy játékát is hallhatjuk.

Richie Kotzen

A következő üzenettel jelentkezett közösségi oldalán Richie Kotzen: „Miután megjelent az ötven saját dalt tartalmazó albumom, egyáltalán nem állt szándékomban, hogy új zenével jelentkezzek az év bármelyik részében. Esetleg azután, hogy megturnéztattam a ’50 for 50’ lemezt. Ja bocs, ez nem történt meg! Hirtelen bezárva találtam magam – mint mindenki más –, és azon gondolkoztam, hogy most mi legyen. Mint könnyen megjósolható, ki tudja, honnan, de új zenei inspiráció és új ötletek jöttek… Ennek a nótának a magja egy telefonbeszélgetés közben keletkezett, amit a Winery Dogsos csapattársammal, Mike Portnoyjal folytattam még a karantén kezdetén. Említette, hogy a szerkója fel van mikrofonozva és csinál néhány felvételt. Erre ezt mondtam neki: »Hé, Mike! Van egy ötletem: hogyha benne vagy, küldj nekem négy-öt különböző tempójú groove-ot és néhány dalszerkezetet. Tegyünk úgy, mintha jammelnénk és vegyük úgy fel, mintha egy kész dal lenne. Miután kiválogattad és felvetted, küldd el nekem, aztán meglátom, tudom-e továbbszerkeszteni és dalokká alakítani a ritmusaidat.« Végül Mike egy 7/8-os témájára írtam riffet, amely oda vezetett, hogy megírtam a Raise The Caint. Kezdetben azt gondoltam, pihentetem a dalt, és megvárom, míg a jövőben összejön egy teljes album, de aztán visszatértem a valóságba. Minek vesződjek vele? Minek üljek egy kész dalon és pihentessem a merevlemezen ki tudja, meddig? Nincs erre igazán jó ok, szóval íme itt egy újabb RK-kislemez, amelyben a nagymenő dobos, Mike Portnoy mester dobol. Remélem, csípni fogjátok!”

 

 

Ha minden jól alakul a világjárvánnyal kapcsolatban, akkor 2021. április 11-én Richie Kotzen az Akvárium Klubban lép majd színpadra, ahol a ’50 for 50’ lemezét mutatja be a hazai közönségnek.

Megosztás