Egy vadonatúj nyilatkozatból kiderült, hogy a szeptemberben érkező ‘Sola Gratia’ konceptalbum történetében a pálfordulás lesz a központi téma. Az In The Name of the Lorddal már el is merülhetünk benne.

Neal Morse

Az Inside Out Music gondozásában jelenik meg Neal Morse következő albuma, melyet szeptember 11-re időzített a kiadó. Neal rendhagyó módon most egy önálló albummal jelentkezik, mert az év korai szakaszában ő sem tudott együtt dolgozni zenésztársaival. Bár találkozni nem tudtak, de állandó partnerei (Mike Portnoy, Randy George, Eric Gillette és Bill Hubauer) mégis segítették őt, mellettük pedig Gideon Klein vett részt az új konceptalbum munkálataiban.

 

 

Neal így nyilatkozott a ’Sola Gratia’-val és az újonnan bemutatott dallal kapcsolatosan: „Ahogy februárban rendezgettem az ötleteimet ehhez az albumhoz, amint hazaértem és elkezdtem összerakni, ez a riff, amellyel a dal indul, volt az első, amit felvettem. Nem tudtam együtt játszani a riffet és énekelni is, így különválasztottam a kettőt. A kórus részek ötlete még a sydney-i hajnali sétáim közben született Ausztráliában. A ’Sola Gratia’ az egyetlen album, amelyet Mike, Randy és én egymástól távol készítettünk, de úgy gondolom, mind a ketten remek munkát végeztek. Szövegileg arról szól, mennyire lenyűgözött a tarzuszi Saul megtérése és átalakulása Szent Pál apostollá. A tény, hogy az a személy, aki kezdetben üldözte a kereszténységet, később azzá vált, aki az Újszövetség nagy részét megírta, igazán bőséges sztori. Annyi minden van benne… akár sorozat is lehet belőle.”

A ’Sola Gratia’ tartalmából elsőként az In the Name of the Lordot ismerhetjük meg, az újdonság hagyományos CD-n, 2 LP + CD változatban, plusz limitált kiadású CD/DVD digipak formában is elérhető lesz a megjelenéskor.

Megosztás