Szeptember 25-én volt negyedszázada annak, hogy megjelent a Rammstein debütlemeze, a ‘Herzeleid’. A jeles dátumra való tekintettel a YouTube RammWiki csatornája számos érdekességet töltött fel a videómegosztó portálra.

Rammstein

A YouTube RammWiki csatornája az eddigi ritkaságok közé most egy igazi gyöngyszemet tett fel, ugyanis végre elérhető Till Lindemannék Eisenmann című száma.

 

 

Rajongói körökben régóta ismert, hogy a ‘Reise, Reise’ album készítésekor írtak egy dalt ezzel a címmel, de sem arra a lemezre, sem az azt következő ‘Rosenrot’-ra nem került fel. A dolog azért érdekes, mert a zenekar a ‘Rosenrot’-ról azt nyilatkozta, hogy az előző albumról lemaradt számokat tartalmazza, amelyekhez írtak még pár új dalt. Nem sokkal a korong megjelenése után a billentyűs, Flake elmondta, hogy az Eisenmannt is felvették, de mivel a zenekar tagjainak nem tetszett, így végül nem adták ki. 2009-ben a ‘Liebe Ist Für Alle Da’ felvételénél újra rögzítették a nótát, de megint nem jelentették meg, pedig az albumnak volt egy deluxe kiadása is, amin további öt dal kapott helyet.

A ‘Herzeleid’ jubileumi kiadása december 4-én jelenik meg többféle verzióban és újrakevert HD hangzással.

Megosztás