Egyre gyarapodnak a hírek arról, hogy Peter Gabriel hamarosan új lemezt ad ki, ezt Manu Katché, a dobosa is megerősítette.

Manu Katché dobos, aki régóta együtt dolgozik Peter Gabriellel, nemrégiben azt nyilatkozta, hogy az énekes húsz év után készen áll egy új album kiadására, még mielőtt nekiáll turnézni 2023-ban. Ezzel kapcsolatban maga Gabriel is hasonlóan nyilatkozott a múlt hónapban. „Van egy csomó dal, amiket igyekszem befejezni és remélem, hogy még az év vége előtt kiadom őket.”
Már 2020-ban is hasonlóan beszélt egy interjúban a Genesis egykori frontembere, amikor utalt arra, hogy valami készül a stúdióban, bár a pandémia okozta lezárások miatt lelassult a munka. Albumcím és megjelenési dátum jelenleg nem ismert, az énekes leutóbb az Arcade Fire májusban megjelent ’We’ című albumán közreműködött egy dalban.
2010-ben Gabriel kiadott egy feldolgozásalbumot ‘Scratch My Back’ címmel, 2011-ben pedig korábbi lemezeinek egyes dalait vette újra a ’New Blood’-on, mindkét lemez nagyzenekari hangszerelésben készült. Új dalok legutóbb 2002-ben az ’Up’-on láttak napvilágot.

 

 

Megosztás