fbpx

Paul McCartney tizennyolcadik szólólemeze a titokzatos ‘McCartney III’ címmel érkezik december 18-án, amibe két rövid ízelítőnek köszönhetően bele is hallgathatsz.

Paul McCartney 2020

A most 78 éves egykori Beatle eddig két igazi szólóanyagot készített zenekar nélkül, mindkettőt mítosz övezi, és mindkettő kultikussá vált. A ’McCartney’ című elsőt titokban vette fel 1969 végén és 1970 elején, amikor a The Beatles a széthúzás miatt már alig volt zenekarnak tekinthető, végül egy hónappal a hattyúdal ’Let It Be’ előtt adta ki. Megelégelve a kései Beatles-lemezek agyonpolírozott hangzását, lo-fi hozzáállásban rögzítette közérthetően pozitív dalait, és minden hangszeren ő maga játszott. A ’McCartney II’ 1980-ban jelent meg nem sokkal a Wings feloszlása előtt, itt a popos hangzással szakítva fordult kísérletezős irányba, ezen a lemezen is ő játszott minden hangszeren.

40 év elteltével ismét Paul McCartneyé a főszerep, most nem volt kifulladó zenekari együttműködés, voltak viszont szabadon szárnyaló ötletek, amelyeket a sussexi otthonában vett fel, róla szólt minden, újra az akusztikus megközelítés került előtérbe, ezen az anyagon is ő kezel minden hangszert. „Igazából nem is lemeznek indult a történet. A karantén kezdetén komponáltam zenét egy animációs filmhez, aztán mikor elkészültem vele, úgy éreztem, hogy az lenne a legjobb, ha a lezárásban folytatnám a dolgot, és a végén jöttem rá, hogy mindenféle kényszer nélkül készítettem egy új albumot, miközben magamat szórakoztattam.”

A játékos ’Made In Rockdown’ alcímet viselő új anyag előrendelhető Sir Paul honlapján.


A legfrissebb Hard Rock-hírekért kattints ide!


 

Megosztás