A villámkezű gitáros ünnepi albummal jelentkezik, a ’’Twas’ című, 17. szólólemezén karácsonyi dalok Paul Gilbert-féle változatait hallhatjuk.

Paul Gilbert

November 26-án jelenik meg Paul Gilbert soron következő lemeze a Mascot-label The Players Clubnál, így Steve Hackett mellett a Mr. Big gitárosa is dupláz idén. A nyári ’Werewolves Of Portland’ után most tizenkét új dallal jelentkezik, amelyek közül csak kettő saját szerzemény, a többi karácsonyi dal. A témaválasztással kapcsolatban így mesélt Paul: „A dalok közül tíz klasszikus. Nat King Cole, Loretta Lynn, Stevie Wonder, Barbra Streisand, Johnny Mathis, Ella Fitzgerald és a Ventures karácsonyi felvételei inspiráltak. Persze inspirációt kaptam a gitárhőseimtől: Eddie Van Halentől, Alex Lifesontól, Johnny Wintertől, Robin Trowertől, Frank Marinótól, Pat Traverstől, Jimi Hendrixtől és Jimmy Page-től, hogy csak néhányat említsek, de írtam két új karácsonyi dalt is. Ahogy mostanában szoktam, a szöveggel kezdtem, aztán a dallammal folytattam, majd hagytam, hogy a gitárom vegye át az irányítást, mivel az jobban énekel, mint én.
Az utóbbi időben a kihívást jelentő események úgy zúdultak a nyakunkba, mint egy vödör jeges víz. Miközben a karácsonyi dalokat jammeltem a barátaimmal, piros, zöld és fehér Ibanez gitárokon játszottam és úgy éreztem, hogy az élet szép. Remélem, hogy ez a zene a ti arcotokra is mosolyt varázsol, boldog karácsonyt mindenkinek!”
A vinyl formátum két héttel később, december 10-én jelenik meg, ízelítőnek már meghallgathatjuk a Hark! The Herald Angels Sing című dalt.

 

 

’’Twas’ dallista:

01. Let It Snow! Let It Snow! Let It Snow!
02. Frosty The Snowman
03. Hark! The Herald Angels Sing
04. The Christmas Song
05. Rudolph The Red-Nosed Reindeer
06. I Saw Three Ships
07. Every Christmas Has Love
08. Three Strings For Christmas
09. Have Yourself A Merry Little Christmas
10. We Wish You A Merry Christmas
11. Silver Bells
12. Winter Wonderland

Paul Gilbert

Megosztás