Tavalyi dupla telt házas budapesti koncertje után a Pantera 2025-ben visszatér a magyar rajongókhoz, ezúttal csak egy koncertet adnak, de azt a Budapest Sportarénában.

Pantera

A legendás heavy metal banda, a Pantera bejelentette 2025 eleji európai turnéját, amely január 21-én kezdődik Helsinkiben, majd folytatódik többek között Stockholmban, Amszterdamban, Berlinben, Párizsban és Budapesten. Az eredeti tagok, Philip H. Anselmo énekes és Rex Brown basszusgitáros – kiegészülve Zakk Wylde (Black Label Society, Ozzy Osbourne) gitárossal és Charlie Benante (Anthrax) dobossal – az elhunyt alapítók, Vinnie Paul dobos és Dimebag Darrell gitáros élete és munkássága előtti tisztelgést folytatják.

 

 

A banda elképesztően sikeres idei fellépése a brit Download Festivalon három évtized után az első egyesült királyságbeli koncertjük volt egyben, a Metal Talk Magazine azt írta róla: „A Pantera fellépése olyan volt, mint egy mennydörgés, és ezrek könyörögtek továbbiakért.” A csapat idén a Metallica észak-amerikai stadionturnéján is fellépett. „Igazi tisztelgés az Abbott fivérek öröksége és az általuk létrehozott zene előtt, egyben ajándék a sok rajongónak, akik libabőrösek lesznek attól a nyers erőtől, amelyet a Pantera úgy képes kihasználni, mint egyetlen más banda sem” – írta a The Intelligencer.

A Pantera a texasi Arlingtonból indult el az alapító testvérpár, Vinnie Paul (Vincent Paul Abbott) dobos és Dimebag Darrell (Darrell Lance Abbott) gitáros vezetésével, Rex Brown basszusgitáros és Philip H. Anselmo énekes csatlakozásával a heavy metal történetének egyik legsikeresebb és legbefolyásosabb zenekarává váltak. A „power groove” egyik úttörőjének 1990-ben megjelent ‘Cowboys From Hell’ nagylemezét a műfaj irányvonalának legfőbb meghatározójaként említik. A Pantera eddig 20 millió lemezt adott el világszerte, négy Grammy-jelölést kapott, valamint telt házas világ körüli arénaturnékon játszott.

A Papp László Budapest Sportarénában 2025. február 3-án lépnek fel, a koncertre jegyek – beleértve a VIP-csomagokat is – június 25-én, kedden 10 órától elsőként a hivatalos rajongói klub tagjai számára lesznek elérhetők. A regisztrált Live Nation-tagok június 27-én, csütörtökön 10 órától élhetnek az elővásárlási lehetőséggel, a teljes körű jegyértékesítés június 28-án, pénteken 10 órakor indul a Live Nation oldalán. Esetleges további infók a koncert Facebook-eseményében.

Pantera

Megosztás