Érdekes párhuzam, hogy a Sötétség Hercegének tizenharmadik nagylemeze ’Patient Number 9’ címmel jelenik meg, miközben ő maga is kés alá feküdt nemrég. Szerencsére a műtét jól sikerült, felépülése után készülhet a jövő évi turnéra.

Ozzy Osbourne

Ozzy visszatért! Szeptember 9-én jelenik meg új lemeze, a 2020-as ’Ordinary Man’ folytatása, amit ismét Andrew Watt producerrel készített. Ozzy és Andrew mellett a dalok írásában Robert Trujillo (Metallica), Chad Smith (Red Hot Chili Peppers) és Ali Tamposi vállalt oroszlánrészt. A lemezen hallható dalok nagy részében a Metallica basszusgitárosát és az RHCP dobosát hallhatjuk, de vendégként feltűnik Jeff Beck, Eric Clapton, Mike McCready (Pearl Jam), Zakk Wylde (Black Label Society), Taylor Hawkins (Foo Fighters), Duff McKagan (Guns N’ Roses), Chris Chaney (Jane’s Addiction) és Tony Iommi (Black Sabbath) is. „Nagyon jó volt Tonyval dolgozni. Ő a riffek mestere. Senki sem érhet fel hozzá ebben a tekintetben. Azt kívánom, bárcsak a Black Sabbath ’13’ albumára is meg lettek volna ezek a dalok!” – mondta Ozzy.

 

 

Az első dalhoz, a nemrég digitálisan megjelent Patient Number 9-hoz a legendás képregényrajzoló, Todd McFarlane készített klipet – aki ’Az Ivadék’ univerzum megalkotója volt, és két Emmy-díjat nyert az ugyanezen néven futó animációs sorozatért –, együttműködésükről így mesélt: „Már dolgoztam Ozzyval korábban, így azonnal megragadtam a közös munka lehetőségét, ezúttal kifejezetten a zenei oldalon… A zeneiparnak nevezett kemény szakmában minden olyan kreatív ember, aki több évtizedes karriert tudott felmutatni, olyan készségről, tehetségről és kitartásról tett tanúbizonyságot, ami mindig is csodálatomat fogja kivívni. Ozzy sokunknak megmutatta, hogy valóban lehetséges abból megélni és majdnem egy egész életen át csinálni, amit szeretünk. Hajrá, Ozzy!”

A dalban Jeff Beck gitárszólója hallható. „A dal egy elmegyógyintézetről szól. Az, hogy egy olyan ember, mint Jeff Beck, játszik az albumomon, egyszerűen hihetetlenül nagy megtiszteltetés. Nincs még egy olyan gitáros, aki úgy játszik, mint ő, és a Patient Number 9-ban játszott szólója egyszerűen lenyűgöző” – áradozott Ozzy, aki nemrég szintén pácienssé vált, igaz, nem elmegyógyintézetben. Kés alá feküdt, egy nyaki műtétet végeztek rajta, mert már nem tudott rendesen járni sem. A műtét sikeres volt, és most feleségével, Sharonnal azt tervezik, hogy megújítják házassági fogadalmukat a 40. évfordulón. Utána pedig elkezdheti a felkészülést a régóta halogatott ’No More Tours 2’-ra, mellyel a tervek szerint Budapestre is ellátogat 2023. május 17-én. A hazai eseményre a Funcode felületén lehet jegyet váltani.

Az Epic Records már el is indította a ’Patient Number 9’ előrendelését. A hazai lemezboltokban a CD mellett fekete, kristály és piros/fekete márványozott 2 LP változatokat lehet majd kapni, de Ozzy hivatalos webshopjában a Todd McFarlane által tervezett képregényes, vagy a díszdobozos változatot is megkaphatjuk.

’Patient Number 9’ dallista:

01. Patient Number 9 (közreműködik: Jeff Beck)
02. Immortal (közreműködik: Mike McCready)
03. Parasite (közreműködik: Zakk Wylde)
04. Darkness (közreműködik: Zakk Wylde)
05. One Of Those Days (közreműködik: Eric Clapton)
06. A Thousand Shades (közreműködik: Jeff Beck)
07. No Escape From Now (közreműködik: Tony Iommi)
08. Nothing Feels Right (közreműködik: Zakk Wylde)
09. Evil Shuffle (közreműködik: Zakk Wylde)
10. Degradation Rules (közreműködik: Tony Iommi)
11. Dead And Gone
12. God Only Knows
13. Darkside Blues

Ozzy Osbourne - Patient Number 9

Megosztás