A COVID-19 leállás alatt a Nightwish basszerosa elvállalta a Masked Singer Suomi show-műsorban a szereplést, és ha már elindult, nem is hozott szégyent a metálszcénára.

Marco Hietala masked singer

A világ több országában is nagy nézettséggel futott a Masked Singer (itthon Álarcos énekes) című show-műsor, aminek finn verziója most ért véget. Ha valaki nem tudná, miről van szó, sztárok, celebek maszkba és kosztümbe burkolózva, teljes identitásukat titokban tartva énekelnek hétről hétre, és a zsűri megpróbálja kitalálni, kit rejt a maszk. A hónapokon át tartó műsorban a szereplők kiléte titok, pár bennfentesen kívül senki sem tudja, kik énekelnek. A pandémia alatt a Nightwish is parkolópályára került – a turnét is elhalasztották, amit jövőre egy virtuális koncerttel nyitnak –, a finn szerkesztők pedig kapva kaptak az alkalmon és beválogatták a zenekar férfihangját. A műsort általában az nyeri, aki a legjobban tudja leplezni, ki van a maszk mögött, ezért hangjukat elváltoztatva énekelnek. Idén ez Marco Hietalának ment a legjobban (a zsűrinek fogalma sem volt, kit rejt az álarc, tippjeik között még Apocalyptica-zenész is volt) és ő nyerte a Masked Singer Suomi 2020-as műsorát. A finn műsorban Marcót Tohtorinak, azaz Doktornak álcázták.

Marco így nyilatkozott a győzelme után: „Fantasztikus élmény volt! Úgy tűnik, jól álcáztam magam, de azt hiszem, a szenvedélyes Nightwish-rajongók talán felismerték a hangomat. Különösen annak fényében volt nehéz dolgom, hogy míg másokat nem a színpadról ismertek, addig én több évtizede ott vagyok és elég nagy karriert futottam be. A Doktor maszkjából nem sokat láttam ki, néha úgy éreztem, nem kapok levegőt, annyira fülledt volt bent a levegő. Ugyanakkor kijelenthetem, hogy nekem könnyebb volt belebújni a maszkba, mint több másik versenytársamnak. Én dönthettem el az elején a karaktert, és a dalokat is magam választhattam ki. A jelmezem egy gyilkos bálna és egy pestisdoktor különleges kombinációja volt. Elég furcsa karakter született. A hangom persze ismerős lehetett a finn és külföldi rajongók számára, ezért kicsit utánoznom kellett különböző énekeseket, hogy ne ismerjenek fel olyan hamar. Az egész műsor a teljes titoktartásra épült, én is csak a tévéből tudtam meg, kikkel döntőztem. Az utasítás az volt, hogy senkivel se beszéljünk, ha véletlenül hozzánk szólnak, akkor hallgassunk. Csak a feleségem és az anyám tudta, hogy szerepelek a műsorban, nagyon örültek, hogy részt veszek benne. Most, hogy lelepleződtem, meglepetés volt a fiaim számára is, bár megfordult a fejemben, hogy ők talán felismerték a hangomat.”

Marco az év elején így nyilatkozott egy magazinnak: „Annyiféle zenét hallgatok. Fiatal korom óta metálarc vagyok, de hallgatok dzsesszt, ír népdalokat, klasszikusokat, Elvist, Beatlest, bármit. Apámnak nagy bakelitgyűjteménye volt, gitározott és énekelt is, a sokszínűség innen is származik.”

A műsorban nem okozott neki gondot Prince, a Backstreet Boys, Coolio és Elton John utánzása sem.


A legfrissebb Hard Rock-hírekért kattints ide!


 

Megosztás