Hat év után új lemezzel jelentkezik a Neonfly, aminek előfutáraként egy Shocking Blue-feldolgozást mutattak be, melyhez a szexi Dani Divine-t is sikerült leszerződtetnie a bandának.

Neonfly

Hat év után új lemezzel jelentkezik a brit Neonfly, ami a német Noble Demon kiadónál jelenik meg június 18-án ’The Future, Tonight’ címmel. Frederick Thunder gitáros így nyilatkozott az anyagról: „Erről az albumról szólt az elmúlt öt-hat évünk. Annyi időt, pénzt és erőfeszítést tettünk bele, amennyit csak tudtunk, mert úgy érezzük, ez karrierünk legjobb és legjelentősebb lemeze. Mivel ilyen nagy a tét, ezért fontos volt számunkra, hogy a megfelelő emberekkel dolgozzunk együtt a kiadást illetően.”

 

 

Az album előzeteseként a zenekar a Shocking Blue klasszikusának, a Venusnak a feldolgozását tette közzé, amiben a közismert Instagram-sztár, Dani Divine vállalt főszerepet. A nóta producere a Grammy-jelölt Romesh Dodangoda volt, aki olyan bandákkal dolgozott együtt, mint a Bring Me The Horizon, vagy a Motörhead, a billentyűs- és nagyzenekari részekért pedig a korábban az Avantasiával és a Kamelottal is együtt dolgozó Miro Rodenberg felelt.

„Tavaly a karantén alatt kitettünk néhány rajongók által kiválasztott akusztikus feldolgozást a YouTube-ra, és ez volt az egyik dal, amit javasoltak – mondta Frederick Thunder. – Elkezdtem dolgozni néhány ötleten az akusztikus gitáron a feldolgozáshoz, mivel szeretek átiratokkal szöszmötölni, imádom, ha előállhatok a saját verziómmal, valami mással, egyedivel, mint csak az eredeti másolatával. Szóval előkerült néhány igazán kemény riff, valamint ez a sötét, hangulatos középrész, és akkor arra gondoltam, hogy jó móka volna, ha írnék ide néhány sort és sikerülne meggyőznöm Dani Divine-t, hogy játssza el Venus szerepét a dalban. Ehhez azonban teljes zenekari feldolgozást kellett csinálnunk, nem csak akusztikusat. Úgyhogy írtam Dani-nek, mit szól az ötlethez, a videón pedig láthatod, hogy mi történt ezután!”

Megosztás