Új szólóalbummal jelentkezik ősszel Neal Morse. A zenész elárulta, hogy az album címe egy félreértés szüleménye, a felesége vastagon benne van abban, hogy ’Sola Gratia’ névvel érkezik a lemez.

Neal Morse

Az Inside Out Music gondozásában jelenik meg Neal Morse következő albuma, melyet szeptember 11-re időzített a kiadó. Neal Morse rendhagyó módon most egy önálló albummal jelentkezik, mert az év korai szakaszában ő sem tudott együtt dolgozni zenésztársaival. Bár találkozni nem tudtak, de állandó partnerei (Mike Portnoy, Randy George, Eric Gillette és Bill Hubauer) mégis segítették őt, mellettük pedig Gideon Klein vett részt az új konceptalbum munkálataiban.

 

 

Neal így mesélt arról, hogyan készült ez az anyag: „A ’Sola Gratia’ cím természetesen visszahathat a 2007-es ’Sola Scriptura’ című lemezemre, amelyben Luther Márton életét mutattam be. De ez a címválasztás egy egyszerű félreértésen alapul én és a feleségem között. Cherie-vel arról beszélgettünk, hogy a 2020-as MorseFest! jó alkalom lett volna bemutatni ezt az anyagot. Erre azt mondta, hogy szerinte is jó lenne, ha ezt a szólóalbumot megcsinálnám. Bár én azt hittem, hogy azt mondta »Sola album«. Aztán persze megnéztem, hogyan tudnám beépíteni ezeket az ötleteket a kereszténység üldözésének idejéből, és persze a ’Sola Scriptura’ témáival is kerestem a kapcsolatot.”

A ’Sola Gratia’ hagyományos CD-n, 2 LP+ CD és változatban, plusz limitált kiadású CD/DVD digipakban is elérhető lesz, amelyben egy dokumentumfilmet láthatunk a munkálatokról. A kiadvány előrendelése július 17-én indul. A lentebb látható borítót Thomas Ewerhard készítette.

’Sola Gratia’ dallista:

01. Preface
02. Overture
03. In The Name Of The Lord
04. Ballyhoo (The Chosen Ones)
05. March Of The Pharisees
06. Building A Wall
07. Sola Intermezzo
08. Overflow
09. Warmer Than The Sunshine
10. Never Change
11. Seemingly Sincere
12. The Light On The Road To Damascus
13. The Glory Of The Lord
14. Now I Can See/The Great Commission

Neal Morse

 

Megosztás