Az ex-Threshold-énekes Damian Wilson is csatlakozott a Lalu nevű progmetál csapathoz, több albumra szóló szerződést kötöttek a Frontiers Music kiadóval. Az új kislemezükön vendégszerepel a Dream Theater-billentyűs Jordan Rudess és a DGM-gitáros Simone Mularoni.

Vivien Lalu két ’70-es évekbeli progresszív zenész, Noëlle Lalu és Michel Lalu (a Polène együttes tagjai) fia. Zenei környezetben nőtt fel, mindig arra vágyott, hogy egy igazi progresszív albumot készítsen, rengeteg időt töltött az alapok lefektetésével. Zenekarát, a Lalut még 2004-ben alapította, az első nagylemezük, az ’Oniric Metal’ már megjelenésekor elismerő kritikákat kapott. A 2013-ban ’Atomic Ark’ címmel érkezett második anyagot már Martin LeMar (Mekong Delta) énekessel, Mike LePond (Symphony X) basszusgitárossal, Simone Mularoni (DGM) gitárossal és Virgil Donati dobossal készítette.

 

 

2020 májusában Vivien bejelentette, hogy készülő új lemezén, a ’Paint The Sky’-on Damian Wilson (Arena, Headspace, Threshold) lesz az énekes, Jelly Caldarelli (Adagio, Disconnected) a dobos és Joop Wolters (Arabesque, Shadrane) a gitáros és basszusgitáros. Ahogy a 2013-as albumon is, az impozáns vendégzenészek most sem maradhattak el, a ’Paint The Sky’-on a következők működnek közre: Steve Walsh (Kansas), Tony Franklin (Blue Murder, David Gilmour, Whitesnake, Kenny Wayne Shepherd), Alessandro Del Vecchio (Hardline, Sunstorm), Jens Johansson (Yngwie Malmsteen, Dio, Stratovarius, Rainbow), Gary Wehrkamp (Shadow Gallery), Marco Sfogli (James LaBrie, PFM), Jordan Rudess (Dream Theater), Simone Mularoni (DGM), Simon Phillips (Toto), Vikram Shankar (Silent Skies, Redemption, Lux Terminus) és Alex Argento (Icefish). A Frontiers Music webshopjában hamarosan előrendelhető a január 21-én megjelenő CD, előzetesként a The Chosen Ones című dalt ismerhetjük meg, amelyben Jordan Rudess és Simone Mularoni egy-egy szólója is hallható.

’Paint The Sky’ dallista:

01. Reset To Preset
02. Won’t Rest Until The Heat Of The Earth Burns The Soles Of Our Feet Down To The Bone (feat. Jens Johansson)
03. Emotionalised
04. Paint The Sky (feat. Steve Walsh, Tony Franklin, Alessandro Del Vecchio, Jens Johansson, Gary Wehrkamp)
05. Witness To The World (feat. Marco Sfogli)
06. Lost In Conversation (feat. Jens Johansson)
07. Standing At The Gates Of Hell
08. The Chosen Ones (feat. Jordan Rudess, Simone Mularoni)
09. Sweet Asylum
10. We Are Strong
11. All Of The Lights (feat. Vikram Shankar)
12. Paint The Sky [Instrumental] (feat. Tony Franklin, Simon Phillips, Alex Argento)

Megosztás