Ismét egy bibliai téma került középpontba a közelgő ’Sola Gratia’ albumról: István diakónus megkövezését a Seemingly Sincere-ben mutatja be Neal.

Neal Morse

Az Inside Out Music gondozásában jelenik meg Neal Morse következő albuma, melyet szeptember 11-re időzített a kiadó. Neal rendhagyó módon most egy önálló albummal jelentkezik, mert az év korai szakaszában ő sem tudott együtt dolgozni zenésztársaival. Bár találkozni nem tudtak, de állandó partnerei (Mike Portnoy, Randy George, Eric Gillette és Bill Hubauer) mégis segítették őt, mellettük pedig Gideon Klein vett részt az új konceptalbum munkálataiban.

 

 

Neal így nyilatkozott a ’Sola Gratia’-val kapcsolatosan: „A ’Sola Gratia’ az egyetlen album, amelyet Mike, Randy és én egymástól távol készítettünk, de úgy gondolom, mind a ketten remek munkát végeztek. Szövegileg arról szól, mennyire lenyűgözött a tarzuszi Saul megtérése és átalakulása Szent Pál apostollá. A tény, hogy az a személy, aki kezdetben üldözte a kereszténységet, később azzá vált, aki az Újszövetség nagy részét megírta, igazán bőséges sztori. Annyi minden van benne… akár sorozat is lehet belőle.”

Az In the Name of the Lord után érkezett Seemingly Sincere-ről így mesélt Neal: „A Seemingly Sincere az egyike az utolsó daloknak, amelyeket a ’Sola Gratia’-hoz írtam. Helyénvalónak tűnt, hogy legyen egy dal Szent István megkövezéséről, és amikor írni kezdtem, azonnal megéreztem benne a drámát és az intenzitást. Nem igazán számítottam arra, hogy nagyon hosszú hangszeres szakasz lesz benne billentyű- és dobszólókkal, de végül az egyik kedvencemmé vált az albumról.”

Megosztás