Olaszországról szól a Nanowar Of Steel új dala, a Pasadena 1994, de magyar vonatkozása is van. Talán az áprilisi budapesti koncerten is bemutatják, bár itt nem lesz velük a Sabaton énekese, a klipben közreműködő Joakim Brodén.

Nanowar Of Steel

Az olasz Nanowar Of Steel legújabb dalának történetéhez Magyarországnak is köze van. De hogy miről is van szó? Olaszország még közel három évtized után is gyászolja az 1994-es labdarúgó-világbajnokság elvesztését. Ezt a szörnyű katasztrófát eleveníti fel a banda friss kislemeze, a Pasadena 1994, ami a március 10-én megjelenő ’Dislike To False Metal’ album harmadik bemutatott tétele. A csapat külső segítséget is kapott Joakim Brodén, a Sabaton énekese személyében a nótához, mely Olaszország Brazília elleni harcát dolgozza fel, és az olasz kvintett legviccesebb aspektusait egyesíti a Sabatonnal és annak stílusával. A hír elején említett magyar vonatkozás pedig, hogy azon a VB-döntőn a magyar Puhl Sándor fújta a sípot. Ez volt az első olyan VB-döntő, ahol sem a rendes játékidőben, sem a hosszabbításban nem esett gól. A tizenegyesrúgások során az olaszok többet hibáztak, a végső hiba Roberto Baggio nevéhez fűződik, aki annyira fölé lőtte a labdát, hogy sokan még ma is azt hiszik, hogy az bolygóközi pályára állt. A végtelenül vicces és intenzív videó szórakoztató képet fest a történelmi és egyben drámai futballmeccsről. Joakim a mérkőzés sportkommentátoraként szerepel, de nem csak ez az egyetlen kikacsintás a Sabaton felé, miközben a csapatok teljes odaadással küzdenek a világbajnoki címért.

 

 

A zenekar így kommentálta a dalt: „Ez a dal valószínűleg a Nanowar Of Steel első komolyabb dala. Annak a tragikus 1994. július 17-i napnak az emlékére készült, amire nemzetünk még ma is könnyekkel és szomorúsággal emlékszik. Ez a dal tisztelgés egy epikus csata hősei előtt, amiben az epikus csaták hőseiről való éneklés mestere, Joakim Brodén, a Sabaton énekese segített nekünk. Csatlakozzatok hozzánk és tisztelegjetek az elesettek előtt!” Joakim is hozzászólt a dalhoz: „Ha ezekkel a srácokkal dolgozol, két dolog biztos. 1: Pokolian jó móka lesz! 2: Biztosan el lesz b@szva!”

Reméljük, hogy ezt a magyar vonatkozású dalt is eljátsszák április 4-én az Analog Music Hallban, ahol a Frozen Crown lesz a csapat előzenekara!
Jegyek a Tixánál.

Megosztás