A mítoszok korába kalauzol minket Nad Sylvan a The Stolen Child című dalával, amelyben a gyermekkori hiszékenység a téma.

Nad Sylvan

Nad Sylvan következő szólólemeze, a ’Spiritus Mundi’ április 9-én jelenik meg az Inside Out Music gondozásában. Ez a korong azért lesz különleges, mert William Butler Yeats verseit zenésíti meg. Az átkötő szerepet betöltő You’ve Got To Find A Way a lemez bónuszdala lesz, amolyan kapocsként szolgál a korábban megjelent vámpír-trilógia és az új anyag között. Az énekes a The Fisherman sikerére alapozva büszkén mutatja be a második kislemezdalát, a The Stolen Child szövege is Yeats egyik versén alapul. Az énekes így mesélt ezzel kapcsolatban: „A The Stolen Child Yeats egyik legnépszerűbb korai verse, amelyet először az Irish Monthly jelentetett meg 1896-ban. Korai munkáinak nagy részéhez hasonlóan ez is mítoszokon és legendákon alapszik, amelyeket a helyi emberektől hallott Sligo megyében, ahol gyermekkorát töltötte. Úgy érzem, ez a dal nagyon magával ragadóan veszi át a vers tartalmát és egy színes, álomszerű tájba helyezi az embert, amely visszavezet a hiszékeny gyermekkorba. Jöjjenek hát a tündérek, hadd vigyenek!”

 

 

A kiadó webes kereskedésében ma indult el az előrendelés, a ’Spiritus Mundi’ digipack-es CD-n (két bónuszdallal), gatefold borítós LP lemezen (a csomagban a CD is benne van) és a digitális platformokon lesz elérhető.

’Spiritus Mundi’ dallista:

01. The Second Coming
02. Sailing to Byzantium
03. Cap and Bells
04. The Realists
05. The Stolen Child
06. To An Isle In The Water
07. The Hawk
08. The Witch and The Mermaid
09. The Fisherman
10. You’ve Got To Find A Way
(bónusz dal)
11. To A Child Dancing In The Wind (bónusz dal)

Megosztás