fbpx

Az instrumentális post-rockot játszó skót veteránok egy legendásnak számító koncertfelvételt poroltak le.

Mogwai

A járványhelyzetet minden zenész másképpen reagálja le, van, aki előremenekül és zenét ír, van, aki fokozza a médiajelenlétét, és van, aki a fiók mélyén kotorászva találja meg a megoldást a felszínen maradáshoz. Az 1995-ben alapított Mogwai most az utóbbi opcióval élt, és egy olyan nagysikerű BBC-s stúdiókoncertet vettek elő, aminek a videófelvétele már kiszivárgott a netre egy TV-rip által.

A sötét hangulatú, elszállós gitártémáiról elhíresült csapat nemcsak Európában, hanem Amerikában, Ausztráliában és Japánban is népszerű. A terjedelmes diszkográfiájukban kilenc stúdióalbumon kívül van egy sor filmzene, koncertalbum, válogatás, remix és rengeteg kis- és középlemez. A Kenny MacLeod hangmérnök kezéből most kikerült anyagot a BandCamp terjeszti ’2018’ címmel, egyelőre kizárólag digitális formátumokban érhető el bármilyen összeg fejében („no minimum”!), illetve streamelhető ingyenesen.

Stuart Braithwaite gitáros így vezette fel az albumot: „Lassan egy éve, hogy utoljára koncerteztünk, és ezt a zene nélküli életet nemigen tudjuk megszokni, legyen szó akár zenélésről, akár zenehallgatásról, több okból is reméljük, hogy nem tart már sokáig ez a helyzet. Nyilván az egészség és a biztonság a legfontosabb, de az is nagyon fontos, hogy végre újra legyenek koncertek. Közhelyesen hangzik, de fogalmatok sincs, hogy mennyire tud ez hiányozni. Ezzel együtt reméljük, hogy örültök az új koncertlemezünknek, amit az utolsó turnénkon vettünk fel még 2018-ban. Tudjuk, hogy a járvány miatt sokaknak vannak anyagi gondjai, ezért a Bandcampen bárki számára elérhetővé tettük az anyagot »fizess, amennyit tudsz«-alapon.”

’2018’ dallista:

01. Coolverine
02. I’m Jim Morrison, I’m Dead
03. Brain Sweeties
04. Hunted By A Freak
05. Don’t Believe The Fife
06. Rano Pano
07. Every Country’s Sun
08. Autorock
09. Old Poisons
10. Remurdered
11. Helicon 1
12. We’re No Here

Mogwai - 2018


A legfrissebb Hard Rock-hírekért kattints ide!


 

 

Megosztás