A Metallica évek óta komoly összegeket fordít jótékony célokra, ezúttal főiskolás fiatalokat segítenek a pályakezdésben és a továbbtanulásban.

A Metallica All Within My Hands Foundation alapítványa és az Amerikai Közösségi Főiskolák Egyesülete (AACC) 2019-ben közösen indította el a Metallica Scholars Initiative (MSI) programot, amelyben diákoknak segítenek, hogy a tanulmányaik befejezése után zökkenőmentesen megtalálják helyüket a munkaerőpiacon. Kezdetben pályáztatás útján kiválasztott 10 főiskolát támogattak olyan jelentős Metallica-rajongói közösséggel rendelkező városokban, amelyekben már fellépett a zenekar, mindegyik iskola 100 ezer dollárt kapott olyan projektek működtetésére, amelyek a munkaerőpiacra való belépésre készülő diákokat segítik. A világjárvány ellenére az alapítvány 2020-ban növekedésről számolt be, a program pedig felülmúlta a várakozásokat, ez arra késztette az igazgatótanácsot, hogy 23 közösségi (junior) főiskolára terjessze ki a programot. 1,6 millió dollárt terveznek adományozni azzal a céllal, hogy visszaadjanak valamit azoknak a közösségeknek, amelyek az elmúlt négy évtizedben támogatták a bandát.

 

 

„Fantasztikus azt látni, hogy a program működik és bővül, hálás vagyok, amikor hallom, hogy kik részesültek a támogatásban. Eloszlanak a kétségeik, lehetőségük nyílik a továbbtanuláshoz és hogy megfelelő állás tudjanak majd szerezni. Bennünket is megerősít abban, hogy helyesen cselekszünk és arra sarkall, hogy még többet tegyünk. Nagyon büszkék vagyunk és várjuk, hogy további iskolákat is bevonhassunk a programba, továbbá, hogy bátorítsuk a Metallica ösztöndíjasait a megfelelő végzettség megszerzésére” – nyilatkozta James Hetfield a programról.

„Megtisztelő számunkra az együttműködés a Metallica alapítványával. Ahogy még több főiskolával szerződünk, úgy bővül az ipari partnerek száma is, melyek biztosítják a jó álláslehetőségeket, számukra a közösségi főiskolák a legjobb helyek a tehetségek nagyszámú kinevelésére. Amíg ilyen elismerés övezi a tevékenységünket, amíg a zenekar, a diákok és a főiskolák ilyen bizalmát élvezzük, addig folytatjuk a munkát” – méltatta Jennifer Worth, az AACC munkaerőért és gazdaságfejlesztésért felelős alelnöke az együttműködést.

Megosztás