A zenekar közösségimédia-posztjában Mike fájdalmairól ír, és hogy az alkalmazott kezelések nem segítettek rajta. Egyben azt kérik, hogy az énekes halála inkább hozza össze az embereket, ahogyan az évek során a Metal Church zenéje tette, és ne megosztó legyen.

Mike Howe

Mike Howe-t július 26-án hétfőn találták holtan a kaliforniai Eurekában lévő otthonában. A hírek szerint felakasztotta magát. A Humboldt megyei seriffhivatal szóvivője szerint a hatóságok öngyilkosságnak nyilvánították az esetet.

 

 

Korábban a Metal Church tagjai megosztottak egy közleményt a közösségi médiában, amelyben Howe halálának okaként azt jelölték meg, hogy „egy csődbe ment egészségügyi rendszer áldozatává vált, és aztán megmérgezte a Big Pharma mérge”, amely kifejezéssel a globális gyógyszeriparra utaltak. A banda nyilatkozatát csakhamar kritika fogadta a zenekar néhány rajongójától, akik úgy érezték, hogy a régóta működő metálzenekar Howe halálát platformként használja fel politikai nézeteinek érvényesítésére. Ennek eredményeképpen visszavonták eredeti posztjukat és az alábbi verzióval helyettesítették:

„A nemrégiben törölt posztunkkal kapcsolatban, amely azzal a hírrel foglalkozott, hogy Mike halála öngyilkosság volt, el akartunk oszlatni minden olyan tévhitet, amelyet egyes médiabeszámolók magyaráztak bele. Semmilyen módon, semmilyen formában nem utaltunk semmire, ami az oltásokkal, a COVID-dal vagy a politikával kapcsolatos. Azt mondtuk, hogy Mike-nak, akit testvérünkként szerettünk, fájdalmai voltak, és bár orvosi segítséget vett igénybe, az alkalmazott kezelések nem használtak. Máskülönben még ma is velünk lenne. Ha ismerted Mike Howe-t, akkor tudod, hogy igazán jó ember volt, aki szerette a barátait, a családját és számos rajongóját szerte a világon, az utolsó ingét is odaadta értük. Arra kérünk, hogy így emlékezzetek Mike-ra és az általa létrehozott csodálatos zenére! Kérünk benneteket, hogy ne támadjátok egymást Mike halálával és a Metal Churchcsel kapcsolatban! Használjátok ezt az energiát arra, hogy életben tartsátok Mike emlékét! Azt akarjuk, hogy a Metal Church zenéje összehozza az embereket, ahogyan az évek során tette, és ne legyen megosztó!”

 

Megosztás