Nemrégiben állami kitüntetést is kapott a Ghost zenekar, melynek frontembere elárulta, még a télen megjelenhet az új lemezük, de nem hajlandó a járványról dalt írni.

Ghost

A mindenki számára furcsa és lehangoló év ellenére néhány nagyobb rock- és metálzenekar nemrégiben elkezdett új albumokat kiadni vagy bejelenteni. A Ghost-rajongóknak sem kell sokat várniuk, Tobias Forge egy interjúban elmesélte, hogy valamikor a télen új album várható a zenekartól.

 

 

Az interjú szerint a zenekar a 2021. márciusi turnéterveit az év későbbi időszakára tolta el, viszont az új album még ezen a télen megjelenhet. „Eljátszottunk a gondolattal, hogy esetleg kisebb helyeken lépjünk fel, de nem az a célom, hogy bármi áron csináljam, mert az emberek nem ezt akarják látni. Az emberek show-t akarnak látni, nemcsak azt, hogy megjelenek és kész!”

A cikk megjegyzi, hogy bár a jelenlegi példátlan idők passzolnak a Ghost nótáiban tárgyalt témákhoz, Forge egyetlen nótát sem ír a globális járványról. „Már írtam albumot isten haragjáról, a világvégéről és a ’Prequelle’ sem csak az orvosi értelemben vett fertőzésről szólt – mondta a frontember. – De van egy olyan érzésem, hogy a jövőben rengeteg világvégét és a karantént szentesítő lemez fog megjelenni, és azt hiszem, nekem ebben nem kéne részt vennem.”

Tavaly júniusban Tobias megerősítette, hogy a Ghost idén januárban stúdióba vonul, hogy nekiálljon az új lemeznek. Beszélt a késedelem lehetőségéről, de azt senki sem láthatta előre, hogy ez valóban megtörténik a járvány miatt. Valójában azt is mondta, hogy a Ghost ebben az évben – a ‘The Ultimate Tour Named Death’ mexikóvárosi zárókoncertjét követően – „abszolút nulla koncertet fog adni”, szóval elképzelhető, hogy talán mégis egy próféta.

A lemez készítése közben az a megtiszteltetés is érte a zenekart, hogy a svéd kormány állami kitüntetésben részesítette őket a svéd zene exportjáért tett kimagasló szolgálatukért. „A Zenei Export-díj idei nyertese, a Ghost rockegyüttes kiváló példa a svéd zeneipar nemzetközi sikereire. Az iparág lefektette a páratlan svéd exportsikerek alapjait, amelyek viszont elősegítették a Svédországról alkotott pozitív kép terjedését külföldön. A Ghost Linköpingből indult és ma egy nemzetközi hírű banda, a világ minden táján vannak rajongói.”– mondta Anna Hallberg, a külkereskedelemért és az északi országokkal való kapcsolattartásért felelős miniszter.

Ghost

Megosztás