A közelgő nyári fesztiválfellépések miatt gyorsan kellett a zenekarnak legújabb szörnyét megtalálnia.

Lordi

Május elején jelentette be Amen-Ra gitáros, hogy 25 év után távozik a zenekarból. Akkor a 49 éves zenész így nyilatkozott: „Ilyen megtörténik, az emberek változnak”. Majd hozzátette: „Nem tudom, mit hoz a jövő, csak annyit mondhatok, hogy jelenleg megkönnyebbültem, de szomorú is vagyok. Hálás vagyok, de bizonytalan is, hogy merre visz az utam. Életem egy nagy fejezete véget ért, de most egy új kezdődik, és alig várom, hogy lássam, mit tartogat számomra az élet.”

 

 

Még 2019-ben, amikor a gitáros kiadta első szóló kislemezét Amen-Ra’s Dynasty név alatt, akkor mondta: „Azért változtattam Amen-Rára a művésznevemet, mert annyi művész dolgozik Amen néven, hogy ez tűnt praktikus lépésnek a részemről.”

A zenekar már meg is találta az új gitárosát, aki a Kone művésznévre hallgat és a nyári fesztiválokon, illetve az októberi budapesti koncerten már vele lépnek fel. Mr. Lordi nyilatkozott az új taggal kapcsolatban: „Nagyon intenzíven kerestünk új zenészt, és végül néhány nagyon életképes lehetőség közül választhattunk. Kone eleinte egyfajta fekete ló volt, mert tudtuk, hogy kemény profi, ugyanakkor úgy gondoltuk, hogy nem lesz ideje felpattanni a szekerünkre. Aztán valaki azt mondta: »Akkor is kérdezzük meg!« Nos, megtettük és Kone azt mondta, hogy szívesen csatlakozna a bandához!” Hogy honnan származik a név, arról is a zenekar főnöke beszélt: „Ahogy beszélgettem az új taggal, gyorsan kiderült, hogy megrögzött Terminátor-rajongó. A Star Wars rohamosztagosai, a Stormtroopers, és a ’Somewhere In Time’ korabeli Iron Maiden és Eddie is közel állnak Kone szívéhez. Ha ehhez a leveshez hozzáadtuk a Star Treket és a Bram Stoker-féle Drakulát, akkor az új gitáros vizuális oldala kezdett kibontakozni!”

Lordi

A banda ’Lordiversitour 2022’ névre keresztelt turnéja október 12-én érkezik a Barba Negrába.

A Livesounds bemutatja: Lordi – Lordiversitour 2022
2022.október 12. – Barba Negra
Jegyek a Rock1, a Tixa, az Eventim és a Ticketportal oldalán vásárolhatók.

Megosztás