Bár a Lordi is koncertek kihagyására kényszerült az elmúlt években, de a finn szörnyzenekar nem tétlenkedett, így most bombasztikus új műsorral tér vissza a színpadokra: október 12-én Budapesten is bemutatják ’Lordiversity’ című hétlemezes kiadványukat.

Lordi

Az 1992 óta működő Lordinak lételeme a meghökkentés, és ez nem csak a híres maszkokra és öltözékekre terjed ki. Tavaly novemberben az együttes egy eddig sosem látott, „szörnyen nagy” új kiadvánnyal lepte meg hallgatóságát: a ’Lordiversity’ valójában egy olyan box set, ami nem kevesebb, mint 7 új nagylemezből áll! Mr. Lordi így mesélt a keletkezés hátteréről: „2020 márciusában derült ki, hogy a koronavírus miatt le kell fújnunk a turnét. Azon gondolkodtam, hogy valahogy ki kell használnom ezt a sok, kényszerű szabadidőt. Úgyhogy neki is láttam egy új lemeznek, bár a ’Killection’ alig három hónapja jelent meg akkor. Hamar arra jutottam, hogy elég unalmas lenne készíteni egy újabb hagyományos Lordi-albumot. És mivel a megelőző anyag egy képzeletbeli válogatáslemez volt, ami korábban nem létezett albumokról válogatott dalokat, arra gondoltam, hogy mi lenne, ha most teljes egészében megírnám ezeket a bizonyos nagylemezeket is?”

 

 

Így született meg a hét darabos ’Lordiversity’, ami a ’Skelectric Dinosaur’, a ’Superflytrap’, a ’The Masterbeast From The Moon’, az ’Abusement Park’, a ’Humanimals’, az ’Abracadaver’ és a ’Spooky Sextravaganza Spectacular’ című különálló albumokból áll össze. Ezek mindegyike az adott korra jellemző zenei, technikai megközelítéssel, hangszerekkel lett rögzítve, hogy minél autentikusabb legyen.

„Az adott évtizedre jellemző hangszereket és erősítőket gyűjtöttünk össze, hogy megidézzük a korabeli hangzást. A ’70-es évek lemezeit például szalagos magnetofonnal vettük fel, és többek között egy eredeti Hammond orgonát is megszólaltattunk. Ez hatalmas élmény volt, és egyben komoly kihívás is: ha a felvétel alatt bárki hibát vét, az egy-az-egyben rögzítésre kerül a szalagra… akkoriban a technológia még nagyon kevés utólagos trükközést tett lehetővé.”

A 2021 novemberében megjelent ’Lordiversity’ után most érkezett el az idő arra, hogy egy turnét is reálisan lehessen tervezni: a zenekar a napokban jelentette be, hogy 2022 őszén európai turnéra indul. Budapest az első állomások között szerepel, október 12-én játszanak majd a Barba Negrában.

a Livesounds bemutatja: Lordi – Lordiversitour 2022
2022. október 12. szerda, 19 óra
Budapest, Barba Negra
Early bird jegyek 7900 Ft, normál elővételben 8500 Ft, a koncert napján 9500 Ft. Részletes jegyinformációk hamarosan az esemény Facebook-oldalán.

Lordi

Megosztás