Gyorsan vált 17 lemezes bandává a Lordi a pandémia alatt, miután kiadtak egy fiktív válogatásalbumot ‘Killection’ címmel, majd egy hétlemezes fiktív “diszkográfiát” hozzá, a ‘Lordiversity’-t. A 18. albumuk viszont meglepetésre már másik kiadónál jelenik meg.

Lordi

A világ kedvenc hard rock szörnyetege, a Lordi új fejezetet írt kísérteties történetéhez. Március 31-én jelenik meg 18. stúdióalbumuk, a ’Screem Writers Guild’, már az új kiadójuknál, az Atomic Fire Recordsnál. A lemez második kislemeze a Thing In The Cage, a hozzá tartozó szöveges videó elkészítésében a banda feje, Mr. Lordi is részt vett. Az énekes így kommentálta a történéseket: „Ennek a dalnak elkészítéséhez a régi mutatványosok vagy cirkuszi freak show-k szolgáltak útmutatóul. Kicsit más hangszereléssel akár diszkósláger is lehetett volna, és szerintem alapjában véve még mindig az, csak adtunk neki egy lordis hard rock köntöst. A basszusgitárjáték viszont határozottan életben tartja a diszkóhangulatot. A jelmezeink és maszkjaink elkészítésébe sosem mélyedtünk bele nagyon, ezért is különleges a dalhoz tartozó szöveges videó, most ebben a rajongók bepillanthatnak a kulisszák mögé. Még ha maga a videó nem is tűnik különösebben látványosnak, nagyon is alkalmas arra, hogy megmutassa, hogyan mutálódunk újra és újra ilyen hátborzongatóan szép figurákká.”

 

 

A ’Screem Writers Guild’ producere maga Mr. Lordi volt, executive producerként pedig Mana (a zenekar dobosa) és Janne Halmkrona működött közre. A borító is Mr. Lordi keze munkája, a 90-es évek eleje óta ő a felelős a zenekar arculatáért.

A kiadvány a már megszokott módon rengeteg verzióban lesz elérhető, a Limited Collector’s Box Set például a sok érdekesség mellett egy ’Live At Masters Of Rock’ DVD-t is tartalmazni fog.

A zenekar hamarosan Európa-turnéra indul a Sabaton és a Babymetal társaságában, aminek sajnos magyarországi állomása nem lesz. Hozzánk legközelebb május 7-én Bécsben csíphetők el.

A ’Screem Writers Guild’ dallistája:

01. Dead Again Jayne
02. SCGXVIII: Nosferuiz Horror Show
03. Unliving Picture Show
04. Inhumanoid
05. Thing In The Cage
06. Vampyro Fang Club
07. The Bride
08. Lucyfer Prime Evil
09. Scarecrow
10. Lycantropical Island
11. In The Castle Of Dracoolove
12. The SCG Awards
13. Heavengeance
14. End Credits

Lordi cd2023

Megosztás