A Belfast közelében élő Lee Rogers zenéje a szülőföldjéből merít ihletet, a ’Gameblood’ című, második albumán sincs ez másként, amely május 13-án jelenik meg.

A 2006-ban debütáló ’Drawing Clocks’ nagylemez megjelenését követően több mint egy évtizeden át tetoválóművészként dolgozott Lee Rogers. “Apám második generációs betelepült cigány volt, ugyanolyan fekete hajjal, sötét bőrrel és zöld szemmel, mint én – állítja Rogers –, arany karikafülbevalói és régi indián tetoválásai voltak. Ugyanolyan kemény volt, mint az út, amelyet bejárt, de tiszta szívvel szeretett engem és anyámat. Az ő harcos hozzáállásából jön a ‘Gameblood’, mint albumcím.”
Az album első kislemezdalát, a ‘Life And Lies’-t Rogers így kommentálja: “Egy kissé szemtelen, szívből jövő ballada, amellyel bárki azonosulni tud, a szerelem és a fénysugár megtalálásról szól a legsötétebb helyeken. Néha csak el kell jutnunk ezekre a helyekre, ahol nem félünk keresni.”
A klipet egy belfasti bárban forgatták, ami tökéletes helyszínnek bizonyult: „A forgatás alatt valóban részeg voltam, így kevés színészi játékra volt szükség”.

 

 

’Gameblood’ dallista:

01. Everytime
02. Silent Song
03. Uneasy Love
04. The House
05. Life And Lies
06. Haunted
07. Homeward Bound
08. Won’t Find Me
09. Fools Gold
10. Barefoot In The Basement (feat. Foy Vance)

Megosztás