Új szöveges videóval jelentkezett az idén 60 esztendős Kalapács József, a tavaly megjelent ’Szelíd metálosok’ című dupla válogatásalbum címadó dalához készült kisfilm került fel a YouTube-ra, rengeteg rajongó viszontláthatja magát a benne felhasznált archív fotókon.

Weisz „Kicsi” László gitáros a klip koncepciójáról: “Rivasz Gergő ismerősünk készítette ezt a szöveges videót. Felvázolt egy elképzelést, meg is csinálta, aztán Józsi élt egy-két módosítással, például azt kérte, hogy koncertképek legyenek benne. És mivel én vagyok – többek között – a Kalapács zenekar szervezője, így az ilyen jellegű fotók is zömében hozzám futnak be, és én archiválom is mindig ezeket, volt miből válogatni.”

 

 

A nyári két – Erkel Színház és Budapest Park60 Total / 40 Metal – nagykoncert után november 11-én nagyszabású fővárosi koncertre készül a Kalapács József vezette Kalapács zenekar is. Helyszín a Barba Negra Blue Stage, ahol a hamarosan új nagylemezével jelentkező Hungaricával állnak színpadra, az estet a Chrome nyitja.
“Józsi idén 60 éves – és ezt egész évben ünnepli, ünnepeljük –, annak pedig 40 éve, hogy énekel, így a teljes munkásságát felölelő programmal készülünk erre az estére: a műsorban így visszanyúlunk a Pokolgép- és Omen-dalokhoz is, de természetesen jócskán lesznek Kalapács-számok is. Ez egy co-headliner fellépés a Hungaricával, így kb. egy és negyedórát fogunk játszani.”
Jegyek a Rock1 Ticketnél, részletek az esemény Facebook-oldalán.

A 60/40 jegyében rá egy hétre pedig már a szigetországban koncertezik a banda, a londoni Underworldben játszanak a Stress és a Metal Lady társaságában, így a kint élő magyar, illetve külföldi heavy metal rajongók is felköszönthetik személyesen Józsit. Sőt itthonról is lehet még társulni a zenekarokhoz! A legfontosabb infókat ezzel kapcsolatban szintén Kicsi osztotta meg: “A londoni helyszínen talán kicsit több lesz a Pokolgép, mert mindig azt kérik tőlünk a kinti magyar rajongóink… Kicsit olyan, mintha ilyen szempontból ott megállt volna az idő. Nyilván Kalapács-dalokat is játszunk majd, főleg a legutóbbi albumról, hiszen azt is promótálni kell. Egyébként már harmadszor fogunk az Underworldben fellépni, tök jó kis hely, iszonyat nagy nevek is szoktak itt játszani, amikor nem az anyazenekaraikkal turnéznak. Legutóbb, amikor egy négyállomásos turnén voltunk a szigetországban, akkor is jött velünk a Stress. De nem is akárhogy… Nem ültek repülőre, hanem mikrobusszal végigutazták Európát, átkompoztak, aztán még Britanniában is autókáztak egy kicsit, majd onnan megint hajóra szálltak, és átmentek Írországba is, aztán ugyanezt megcsinálták vissza, haza [nevet]. Azért, mert ők hozták a felszerelést. Most változott a szitu, hiszen Nagy-Britannia már nem EU-s ország, nem viszünk cuccot, így ők is velünk utaznak, sőt mivel a Metal Lady is fellép velünk, Őicasága is repülőre ül az egész pereputtyal. Sőt akinek van kedve egy ilyen túrához, jelentkezhet nálam! Egy busszal, egy repülővel utazunk, lemegyünk együtt ebbe a klubba, és aztán másnap jövünk haza. Akit érdekel, az bátran dobjon egy üzenetet a kicsi.zorall13@gmail.com címre, vagy hívjon a +36209435545-ös mobilszámon, megbeszéljük [nevet].”
Jegyek az Underworld honlapján, részletek az esemény Facebook-oldalán.

Megosztás