A Dream Theater-billentyűs Jordan Rudess új dallal jelentkezett, amelyet a mesterséges intelligenciát is alkalmazó Moises applikáció segítségével komponált. A dal az év második felében megjelenő Rudess-szólóalbum előfutára.

Jordan Rudess

Nemrég számoltunk be róla, hogy Jordan Rudess az Inside Out Music istállójához igazolt, következő szólólemezét már a német kiadó gondozza. Jordan ezt a anyagot egy zenészek számára kifejlesztett, mesterséges intelligenciát is alkalmazó applikáció, a Moises segítségével írta meg. A tegnap debütált Embersben Jordan mellett Darby Todd (Devin Townsend) dobol, Joe Payne (The Enid) énekel és Bastian Martinez (Baxty) gitározik.
„Az Embers a közelgő albumom első szikrája, amely a Moises innovatív platformjára készült, ez a szám lágyabb hangulatú, eltér a lemez progresszív szerzeményeitől. A progger rajongóknak üzenem, hogy ne féljenek, az anyagban komplex ritmusokat és röfögő riffeket kapnak. A dal komponálása egyébként onnan jött, hogy a Moises applikációhoz kértek tőlem zenét. Ez egy olyan technológia, amely képes a hagyományos hangfájlokat sávokra bontani, a potenciális akkordok, dalszövegek és egyebek megjelenítésével.”

 

 

Megosztás