Bár a veterán blueslegenda bejelentette visszavonulását a koncertturnéktól, ez nem azt jelenti, hogy végleg szögre akasztja a hangszerét.

John Mayall

Január 28-án új albumot ad ki a 88 esztendős John Mayall a Forty Below Records gondozásában, amelynek címe ‘The Sun Is Shining Down’. Ugyan nem olyan régen közleményben tudatta a világgal, hogy többet nem indul koncertturnéra, de lemezeket azért készíteni fog, az új anyag már előrendelhető a kiadó honlapján.
A felvételeken közreműködő gitárosok névsora egészen impozáns: Mike CampbellTom Petty egykori zenésztársa, az ifjú tehetség Marcus King, két gitároslegenda: Melvin Taylor Chicagóból és Buddy Miller Nashville-ből, továbbá Carolyn Wonderland. Az utóbbi hölgy nem mindennapi hangszeres tudását két évvel ezelőtt a magyar közönség is megcsodálhatta. Na, és John Mayall sziklaszilárd ritmusszekciója, Jay Davenport dobos és a mindig vidám Greg Rzab basszusgitáros sem hiányozhat a névsorból. Két dalban Scarlet Rivera hegedül, egy felvételen pedig a hawaii ukulelemester, Jake Shimabukuro játszik.  Egy Bobby Rush-szerzemény, a Chills And Thrills már meghallgatható a lemezről.

 

 

‘The Sun Is Shining Down’ dallista:

01. Hungry And Ready feat. Melvin Taylor
02. Can’t Take No More feat. Marcus King
03. I’m As Good As Gone feat. Buddy Miller
04. Got To Find A Better Way feat. Scarlet Rivera
05. Chills And Thrills feat. Mike Campbell
06. One Special Lady feat. Jake Shimabukuro
07. A Quitter Never Wins
08. Deep Blues Sea feat. Scarlet Rivera
09. Driving Wheel feat. Melvin Taylor
10. The Sun Is Shining Down feat. Carolyn Wonderland

Megosztás