A ‘Lost Not Forgotten Archives’-sorozat ötödik darabjaként adták ki azt a koncertfelvételt, amelyen a ’When Dream And Day Unite’ megjelenésének 15. évfordulóját ünnepelte a Dream Theater.

Dream Theater 2004

Különleges együttműködést hozott össze jelenlegi kiadójával, az Inside Out Musickal a progresszív metál legendás csapata, a Dream Theater. A zenekar régi, Ytsejam Records által kiadott archív felvételeit ismét megjelentetik és természetesen új elemek is kerülnek ebbe a különleges gyűjtői sorozatba, amit ‘Lost Not Forgotten Archives’-ra kereszteltek. A ’Master Of Puppets’ feldolgozása után most a ’Train Of Thought’ 2004-es turnéjára megyünk vissza, amikor 2004. március 6-án a ’When Dream And Day Unite’ megjelenéséről emlékezett meg a banda. Mike Portnoy (aki akkor még a csapat dobosa volt) a zenekar korábbi tagjait is meghívta az eseményre, közülük Charlie Dominici (énekes) és Derek Sherinian (billentyűs) jöttek el az eseményre. Charlie, aki az eredeti stúdiófelvétel énekese volt, a ráadás két dalában énekelhetett, Derek pedig egy billentyűpárbajt vívott Jordan Rudess-szel a Metropolis című dalban.
A ’Lost Not Forgotten Archives – When Dream And Day ReUnite (Live)’ kiléptette ezt a koncertfelvételt is a bootleg státuszból, a hanganyag kapható digipak CD-n, fekete, vörös és kék színű dupla vinyl + CD formátumban, és a most már elérhető a streaming platformokon is, így az alábbi hivatalos playlistre klikkelve a YouTube-on is.
Az autogramozott, 250 darabban limitált és 250 dollárért kapható átlátszó vinylverzió ezen a linken lesz elérhető.

 

 

Megosztás