fbpx

Jake Shimabukuro és zenésztársai február 14-én jelentkeznek ’Trio’ című új lemezükkel. A Mascot Label Group YouTube-oldalára felkerült a második promóciós dal.

Jake Shimabukuro

Az ukulele nagykövetének neveztek el az emberek, de én nem így látom saját magam, csak egyszerűen a hangszer szerelmese vagyok. Már gyerekkorom óta játszom ezen a hangszeren, és rájöttem, hogy több lehetőség van benne, mint az a néhány tradicionális dal, amit mindenki tud. Játszhatsz heavy metal stílusú riffeket és különböző hangszíneket is, így ugyanolyan hangzást lehet elérni, mint egy elektromos gitáron. Nincs határa annak, amit az ukulelén megcsinálhat az ember. Ez motivál engem, hogy ezt minden embernek megmutathassam. Nagyon szeretem és becsülöm a tradicionális zenéket, ugyanakkor nagyon élvezem, hogy új utakat fedezhetek fel.”

Az utóbbi öt évben az ukulelés mellett Nolan Verner basszusgitározott, aki nemcsak a stúdióban, hanem a koncertekre is kísérte, a gitáros posztot pedig Dave Preston tölti be már két éve. Ez a hármas Shimabukuro legutóbbi albumán, a 2018-as ‘The Greatest Day’-en dolgozott együtt először. A közös munka emelt színvonalon folytatódik tovább a 2020 elején érkező ’Trio’ névre keresztelt anyagon. A saját dalok mellett spontán módon megszólaltattak más előadók művei közül is, a Pink Floyd híres dalát, a Wish You Were Here-t is meghallgathatjuk a trió tolmácsolásában. A kiadó webes kereskedésében (ITT) előrendelhető a színes vinyl és a CD lemez is.

A korong tartalmából előzetesen a már említett Pink Floyd-feldolgozást hallhattuk, most látvány is társul a When The Masks Come Down előadásához.

Megosztás