Idén már második albumát adja ki az Inglorious. A ‘Heroine’ című feldolgozáslemez különlegessége, hogy kizárólag női előadók slágereit tették magukévá Nathan Jamesék. Elsőként mindjárt itt egy Miley Cyrus-adaptáció mutatóba!

Inglorious

Az Inglorious szeptember 10-én adja ki első feldolgozásalbumát, a ‘Heroine’-t a Frontiers Musicnál. A lemezen a zenekar olyan női előadók válogatott feldolgozásait készítette el, akiket tisztelnek és csodálnak.

 

 

„Miley Cyrusnak rengeteg nagyszerű dala van, de egyértelműen ízig-vérig rocker. Ebben a modern klasszikusban a női szerepvállalásról van szó, és olyan refrénje van, amit nem lehet nem vele énekelni” – mondta Nathan James énekes az album első kislemezdaláról, a Midnight Skyról.

Közvetlenül az idén februárban megjelent negyedik stúdióalbumuk, a ‘We Will Ride’ után – amely az első volt az új, Nathan James, Phil Beaver, Danny De La Cruz, Dan Stevens, Vinnie Colla felállásban – a csapat visszatért a stúdióba, hogy egy nagyon különleges új lemezt vegyen fel. A ‘Heroine’ tisztelgés számos kiváló női zenész előtt, akik zeneileg és/vagy ének terén hatással voltak a zenekarra. A Whitney Houston, Miley Cyrus, Avril Lavigne és Christina Aguilera popslágereit saját hard rockos stílusukra átgyúró daloktól kezdve Tina Turner, a Heart és Joan Jett időtlen klasszikusain át olyan kortárs rockdalokig, mint az Evanescence, Alanis Morissette és a Halestorm, a dalválasztás az Inglorious sokoldalúságát mutatja be ezen a feldolgozásalbumon.

„Először is, tudjuk, hogy lehetetlen jobbá tenni ezeket a dalokat, az eredetiek tökéletesek, az előadások pedig legendásak, így annak felismerése, hogy meg sem fogjuk közelíteni az eredetiek varázsát, levette rólunk a nyomást, és egyszerűen csak élveztük ennek a nagyon szórakoztató albumnak az elkészítését. Ez egyfajta főhajtás ezek előtt a hihetetlen művészek előtt, köszönöm, hogy megajándékozták a világot a dalaikkal. Az emberek azt hiszik, hogy az általam bálványozott énekesek mind blues-rock zenészek, de nagyobbat nem is tévedhetnének! E művésznők mindegyike inspirált engem előadóként, dalszerzőként, énekesként vagy emberként, legyen szó Whitney verhetetlen hangjáról, Tina karizmájáról, Alanis őszinteségéről, Lzzy intenzitásáról vagy Amy Lee magabiztosságáról. Imádom azt a tüzet, amit ezek a nők a zenéjükbe visznek, és ez az, amiért köszönetet akartunk mondani. Nemcsak nekik, hanem azoknak a fantasztikus nőknek az életünkben, akik eddig is szerettek és továbbra is támogatnak minket. Ezt szem előtt tartva a webáruházunkban eladott minden egyes példányból egy fontot a Women’s Aid jótékonysági szervezetnek adományozunk, akik csodálatos munkát végeznek a nők és fiatal lányok védelme érdekében” – mondta Nathan James.

Az énekes azt is elárulta, hogy a lemezen Jeff Scott Soto is vendégszerepel egy duett erejéig: „Jeff megkért, hogy énekeljek az idei albumán, most viszonozta a szívességet. A Bring Me To Life egy nagyszerű dal, és nagyon szerettem volna, ha a feldolgozásunkban ott a kontraszt Jeff hangja és az én hangom között. Nagyon jó lett, és alig várom, hogy megmutathassam nektek!”

A ‘Heroine’ dallistája:

01. Queen Of The Night (Whitney Houston)
02. Barracuda (Heart)
03. Midnight Sky (Miley Cyrus)
04. Nutbush City Limits (Tina Turner)
05. Bring Me To Life (Evanescence)
06. Fighter (Christina Aguilera)
07. I’m With You (Avril Lavigne)
08. I Hate Myself For Loving You (Joan Jett)
09. I Am The Fire (Halestorm)
10 Time After Time (Cyndi Lauper)
11. Uninvited (Alanis Morissette)

Inglorious - Heroine

Megosztás