Hivatalos videón mutatja be Messiah című új dalát Nathan James zenekara. A frontember elmesélte, hogy az utóbbi két év eseményeiből merített ihletet az új lemezhez.

Inglorious - Messiah

A ’Ride To Nowhere’ felvételei után, és még a 2019-es megjelenés előtt a zenekari tagok több mint fele kilépett az együttesből. Nathan James énekes mellett egyedül Phil Beaver dobos maradt, ám hamar megtalálták az utánpótlást Danny Dela Cruz és Dan Stevens gitárosok, plusz Vinnie Colla basszer személyében. Ez az új felállás most mutatkozik be a ma megjelenő stúdiólemezen. A ‘We Will Ride’ tartalmából a She Won’t Let You Go és a Medusa után most a Messiah lett elérhető.

„Az album írása őszintén a legkellemesebb és legmegnyugtatóbb élmény volt, amit szerzőként megtapasztaltam – kezdte nyilatkozatát a frontember. – Nagyon jól szórakoztunk, és közben ügyeltünk arra, hogy ne erőltessük a nem működő dalokat. Az egyik kedvencemet, a She Won’t Let You Go-t Dannyvel közösen írtuk, amikor még a csapat tagja se volt. Rengeteg időm volt azon gondolkodni, miről is akarok írni ezen az albumon, hiszen a Covid-19 miatt kétszer is elhalasztottuk a felvételeket. Úgy döntöttem, hogy olyan dolgokról írok, amelyek inspiráltak az elmúlt két évben. Mint mindenki más, én is gyakrabban nézek tévét, mint szoktam, főleg sötét és vészjósló dokumentumfilmeket a Netflixen. Ezek határozottan inspirálták a történeteket ezúttal. Ami az album hangzását és a felvételi folyamatot illeti, nagyon különbözött attól, amit a csapat korábban csinált: először készítettünk felvételeket ezzel a felállással és első alkalommal dolgoztunk ezzel a producerrel, de Romesh Dodangoda olyan hangzást hozott létre ezen az albumon, amilyen még sohasem volt azelőtt, és az új srácok is hozták a maguk hatásait a zenénkbe” – fejezte be mondandóját James.

Megosztás

A legfrissebb Hard Rock-hírekért kattints ide!