Február végén adtunk hírt az Iconic nevű szupergroup alakulásáról, most végre itt az első klipje is a Michael Sweet, Joel Hoekstra, Marco Mendoza, Tommy Aldridge és Nathan James alkotta csapatnak.

Iconic

Az Iconicban a hihetetlenül tehetséges énekest, Nathan Jamest a rock és a metál világából ismert zenészekkel vették körbe, hogy a Whitesnake stílusában játsszanak. Ráadásul ezek közül ketten – Joel Hoekstra gitáros és Tommy Aldridge dobos – jelenleg is a Whitesnake tagjai, míg egyikük – Marco Mendoza basszer – egykor szintén a neves csapatot erősítette. Hozzájuk csatlakozott a Stryper gitáros-énekese, Michael Sweet, valamint a Frontiers Music házi producere és billentyűse, Alessandro Del Vecchio. Sweet és Del Vecchio már dolgoztak együtt a Sunbombon (Michael heavy metal projektjén az L.A. Guns-os Tracii Gunsszal), és nagyon élvezték a közös munkát. Sweet és Joel Hoekstra párosítása már néhány éve felmerült, de csak ebben a formációban tudott realizálódni. Ráadásul Nathan és Joel barátok voltak a Trans-Siberian Orchestrában eltöltött közös időszak óta, Sweet pedig az Inglorious lemezeinek meghallgatása óta rajong Nathan énekstílusáért. Végül a szálak itt értek össze ebben a projektben, és logikus lépésnek tűnt, hogy a Whitesnake egykori (‘Live… In The Still Of The Night’ koncertfelvételén szereplő) ritmusszekcióját szerződtessék le hozzájuk.

 

 

Sweet és Hoekstra írták a dalok nagy részét, Sweet és Del Vecchio voltak az album producerei. A ‘Second Skin’-t június 17-én adja ki a Frontiers Music CD-n és aranyszínű LP-n. Michael Sweetet idézve, „ha a Whitesnake ‘1987’ tetszett, akkor ezt imádni fogod”.

‘Second Skin’ dallista:

01. Run (As Fast As You Can)
02. Ready For Your Love
03. Second Skin
04. All I Need
05. Nowhere To Run
06. Worlds Apart
07. All About
08. This Way
09. Let You Go
10. It Ain’t Over
11. Enough Of Your Love

Iconic - Second Skin

Megosztás